Meteorologen skulle melde været – manglet værvarselet

Alt går ikke alltid etter planen. Det fikk meteorologen fra Meteorologisk institutt merke da han skulle melde været på radio, og varselet var borte.

Meteorologen skulle melde været, men manglet værvarselet

Med mindre du er morgenfugl, har du kanskje aldri fått med deg værmeldingen på radioen tidlig om morgenen. Men klokken 05.45 – hver dag – setter en meteorolog fra Meteorologisk institutt seg inn et radiostudio i Bergen for å gi en detaljert værvarsling fra landområder og nære havområder over det ganske land.

Sendingene, som dekker langt flere områder og steder enn værmeldinger flest, kan vare i opptil 15 minutter.

Hør klippet fra sendingen her.

Slik gikk det imidlertid ikke da meteorolog Bjørn Erling Bjørnerud skulle melde været onsdag morgen. Fem minutter ut i direktesendingen merket han nemlig at flere av observasjonene og varslene manglet.

– Nattevakten printer ut og legger klar varslene for oss. Jeg kom på jobb tidlig, og gikk rett i studio for å lese opp varselet. Det var først da jeg var direkte i sendingen jeg merket at en del manglet, ler Bjørnerud.

Stillhet i studio

Midt i sendingen blir det stille, og Bjørnerud forlater studioet på jakt etter de forsvunne papirene med resten av værvarselet. Men de er ikke å finne.

– Jeg tenkte de kanskje hadde blitt liggende igjen, men de var ikke blitt printet ut, forteller han.

Tar det med et smil

Og dermed måtte sendingen avsluttes – flere minutter tidligere enn vanlig. Bjørnerud, som har lest værvarselet på radio i rundt et år, tar det hele med et smil.

– Det er ikke så mye annet å gjøre når slikt skjer, sier han.

– Så nå er du klar for ny sending i morgen tidlig?

– Nei, jeg skal heldigvis ikke ha sendingen i morgen, ler han.