Danskebåten værfast - er tolv timer på overtid

Fjord Line-skipet «Bergensfjord» ligger værfast i Langenuen mellom Tysnes og Stord. Passasjerene har vært på skipet siden syv-tiden i går kveld.

Fjord Lines ferje sett fra Hellestø

Fjord Lines ferje Bergensfjord ligger værfast i Langenuen mellom Tysnes og Stord, på vei til Stavanger. Bildet er fra en tidligere anledning.

Foto: Christine Jansen

– Hovedproblemet da vi ankom Bergen var at fenderne til Bergens havnevesen var blåst på sjøen, og uten dem er det umulig å legge til kai, sier administrerende direktør i Fjord Line, Richard Ternblom.

Fjordline-skipet «Bergensfjord» seiler på strekningen Hirtshals-Stavanger-Bergen, men måtte tidligere i dag gjøre en snuoperasjon i Bergen på grunn av stormen «Nina», som herjer langs kysten.

Nå er danskeferja på vei tilbake til Stavanger, der den skal legge til land i Risavika. For øyeblikket ligger skipet i Langenuen mellom Tysnes og Stord, i ly for de kraftigste bølgene.

– Forhåpentligvis kan vi legge til land tidlig, tidlig i morgen tidlig. Nå ligger vi innaskjærs til vi vet at det er godt vær, og vi kjører veldig sakte, sier Ternblom.

Det er ukjent hvor mange passasjerer som befinner seg på ferjen.

Et langt døgn

Det er over et døgn siden passasjerene gikk på båten i Hirtshals. Nå forteller Ternblom at de reisende er tolv timer på overtid på ferja.

– Værgudene styrer vi ikke over, og vi går videre når kapteinen bedømmer været som trygt. Passasjerene blir godt tatt vare på, og får mat og drikke på båten. Men det er klart at det blir en lang tur for dem, sier han.