Danskebåten lå værfast gjennom hele natten

Fjord Line-skipet «Bergensfjord» lå værfast i hele natt. Men litt over klokken åtte i dag morges, kunne skipet legge til kai i Risavika utenfor Stavanger. Et døgn på overtid.

Fjord Lines ferje sett fra Hellestø

Fjord Lines ferje Bergensfjord lå værfast i Langenuen mellom Tysnes og Stord, på vei til Stavanger. Bildet er fra en tidligere anledning.

Foto: Christine Jansen

– Det går bra med både passasjerene og mannskapet, sier administrerende direktør i Fjord Line, Richard Ternblom, etter at skipet kom i land, et døgn forsinket.

– Dessverre så var vi i stormens hender. Det var stormen som satte agendaen, og det tvang oss til å vente på bedre vær, sier Ternblom.

Fjordline-skipet «Bergensfjord» seiler på strekningen Hirtshals-Stavanger-Bergen, men måtte i går gjøre en snuoperasjon i Bergen på grunn av stormen «Nina», som herjet langs kysten.

– Hovedproblemet da vi ankom Bergen var at fenderne til Bergens havnevesen var blåst på sjøen, og uten dem er det umulig å legge til kai, sier Ternblom.

Har seilt innaskjærs

Danskeferja måtte snu tilbake til Stavanger, for å legge til kai i Risavika, men den kraftige vinden gjorde det umulig i natt.

– I mellomtiden har vi seilt opp og ned innaskjærs mellom Bergen og Stavanger. Det gjorde vi for å skåne både fartøy og passasjerane for det verste været, sier Terblom.

I en periode ble skipet liggende i Langenuen mellom Tysnes og Stord, i ly for de kraftigste bølgene.

– Utover natten løyet vinden noe, og skipet beveget seg i sakte fart mot Haugesund, og Karmsundet. Der ble skipet liggende til det kunne legge til kai i Risavika kl. 08:10 i dag morges, sier Ternblom.

Aldri fare for liv

Da hadde det gått et og et halvt døgn siden de omlag 150 passasjerene gikk ombord i Hirtshals.

– Forutenom at det har blitt en ekstra lang tur, så har passasjerene blitt tatt godt vare på. De har fått mat og drikke, og ekstra underholdning, sier Terblom som presiserer at det aldri har vært fare for liv.

Passasjerene som skulle ha gått i land i Bergen, og som ikke har egen bil, blir nå fraktet i busser nordover.

Skipet «Bergensfjord» vil om få timer reise sørover til Danmark.

– Det blåser fortsatt, men nå er det forsvarlig, sier Ternblom.