Vil ikke gi danserne utenriksterminalen likevel

Det er tvilsomt om dansemiljøet i Stavanger får tilgang til den gamle utenriksterminalen ved det nye konserthuset. Danserne vil flytte inn dit, men i dag sier trolig det politiske flertallet nei. Løftebrudd, mener mindretallet.

Den gamle utenriksterminalen i Stavanger

Dansemiljøet i Stavanger får trolig ikke slå seg ned i den gamle utenriksterminalen i Stavanger.

Foto: Ingvald Nordmark / NRK

Dansemiljøet i Stavanger vil i hus, og de vil inn i andre etasje i den gamle utenriksterminalen i Bjergsted, like ved det nye konserthuset. I en innstilling skriver også rådmannen at det er et passende sted for danserne.

Men nå står Bjarne Kvadsheim fra Senterpartiet fram og sier nei, etter at flertallspolitikerne har hatt et eget møte om saken.

– Nå må vi satse på det ene beinet som kulturlivet skal stå på. Det skal være Tou-visjonen. Det har rådmannen, kultursjefen og det politiske miljøet sagt, at det er det neste satsingsområdet vi skal komme i mål med, sier han.

– Løftebrudd

– Jeg synes dette er løftebrudd i forhold til det som danserne har blitt lovet, og i forhold til de overordnede planene som Stavanger kommune har vedtatt, som også flertallspartiene er med på, sier Terje Rønnevik (Ap).

Han sitter sammen med Kvadsheim i kulturstyret, og representerer opposisjonen i bystyret i Stavanger.

Danserne selv er så sjokkerte over de nye opplysningene at de ikke vil kommentere saken før etter møtet i ettermiddag.

Prioriterer Tou

Nå er det den andre siden av byen som gjelder, og der er det ikke alt klappet og klart, skal vi tro Bjarne Kvadsheim i Senterpartiet.

– Det skal også være øvingslokaler for dans på Tou, og de står i den samme køen som alle de som nå står og venter på Tou skal bli ferdig, sier han.

Det holder ikke, mener Rønnevik.

– Nå er det kunstnerne sin tur til å få gode vilkår i Stavanger kommune. Det har også flertallspartiene vært med på å vedta i bystyret. Vi i Ap står på det fortsatt. Danserne skal få utenriksterminalen, sier Rønnevik.

Avgjøres fra klokka 15:00

Opposisjonen mener høyere eiendomsskatt skal ordne opp, og finansiere kultursatsingen. For flertallet er ikke det løsningen, mener Kvadsheim.

– Ap har et helt annet regnestykke som de har laget med eiendomsskatten. De har lagt på eiendomsskatt, og sagt at innbyggerne i Stavanger skal betale de ekstra millionene som trengs til alle gode formål i byen, sier han.

I dag klokka 15 begynner kulturstyret sitt møte, om hvor dansen skal ta veien i Stavanger.

I kulturstyremøtet ble saken nok en gang lagt på vent. Styreleder i Dansis Linda Birkedal er overraska:

– Vi hadde håpt på et endelig vedtak, men det skjedde dessverre ikke, sier hun til NRK.no etter møtet.