NRK Meny
Normal

Dalane Tidene kjøper mer av Jæren Avis

Mediehuset Dalane Tidende (Dalane Tidende og Egersunds Avis AS) øker sin eierandel i konsernet Jæren Avis til 2/3.

Dalane Tidende

Dalane Tidene sitt bygg i Egersund.

Foto: Wikimedia commons

I en pressemelding annonseres det at Mediehuset Dalane Tidende (Dalane Tidende og Egersunds Avis AS) øker sin eierandel i konsernet Jæren Avis til 2/3.

Dette er resultatet av en avtale som ble inngått i går mellom de tre eierne av Jæren Avis AS, som i tillegg til Dalane Tidende er Vesthaug AS (Kjell O. Hauge) og Vimer AS (Ivar Rusdal).

– Med dette aksjekjøpet ønsker Dalane Tidende å sikre et langsiktig lokalt eierskap for lokalavisene i Sør-Rogaland. I tillegg vil blir det med dette lagt et grunnlag for å danne et større og mer slagkraftig mediekonsern. Senere vil en være åpen for å knytte til seg nye langsiktige samarbeidspartnere, skriver Gunnar Kvassheim, redaktør og administrerende direktør i Dalane Tidende.

Avtalen blir lagt frem for generalforsamlingen i Dalane Tidende over nyttår.

Jæren Avis AS er et mediekonsern som driver seks lokalaviser i Sør-Rogaland med tilhørende digitale tjenester (Jærbladet, Gjesdalbuen, Randaberg og Rennesøy Bygdeblad, Sandnesposten, Solabladet og Strandbuen). Hovedkontoret er på Bryne. Konsernet ble dannet i 1994.

Konsernet hadde i 2011 en omsetning på 117 mill. kroner og 92 ansatte. Samlet opplag for konsernets aviser var 33.175, og nettstedene hadde i gjennomsnitt 185.000 unike brukere pr måned.