NRK Meny
Normal

Da var det slutt for denne gang

Da var den store speiderleiren over for denne gang, og de mer enn 10.000 speiderne har pakket sammen soveposen sin og er på vei hjem igjen.

I løpet av uken har speiderne bodd i telt på jordene på Madla i Hafrsfjord, og i tillegg brukt terrenget i hele regionen.

Til sammen har speiderne gått 160 tusen kilometer i terreng, noe som tilsvarer syv ganger så mye som de avmerkede turstiene merket med en rød T fra turistforeningen.

Noen småskader er ikke til å unngå, og leirledelsen kan melde om forstuinger, gnagsår, tørst, sult og hjemlengsel. Fire speidere måtte bli hentet av redningshelikopter etter en haik, og 20 speidere er blitt behandlet ved Stavanger Universitetssjukehus for småskader.

– Vi har etablert et solid apparat for å kunne håndtere mange situasjoner i leiren. Gjennom leteaksjonen og andre hendelser har vi dokumentert at speiderne kan håndtere den risikoen som er knyttet til norsk friluftsliv, sier leirsjef Ingrid Nordbø i en pressemelding.

Nå skal teltene ned, for dette er siste dagen for de godt og vel 10.000 speiderne på Landstreffet på Madla. I løpet av uka har de reist imponerende byggverk, dratt på haik og noen har hatt sin første sommerforelskelse.

– Kunne godt vært her i to uker til