Chris Rock nektet publikum å ha med mobil på stand up-show

Da den verdenskjente stand up-stjerna Chris Rock opptrådte i Stavanger onsdag kveld, fikk ingen bruke mobilen under showet.

Petter Dahl

Publikummer Petter Dahl viser frem den lille tøyposen som mobilen måtte legges i.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

– Nå tok jeg en snap for å bevise at jeg var her. Sosiale medier vet du, det liker vi, forteller Ståle Rosenberg på vei inn i DNB Arena.

Han var en av de tre tusen publikummerne som måtte sikre seg digitale minner utenfor arenaen før showet startet.

Like etter at publikum var blitt kroppsvisitert i inngangen, måtte de sette mobilen på lydløs og legge den i en pose som så blei forsegla.

Mobilfritt show – Chris Rock i Stavanger

Mobilen legges i disse posene, etterpå forsegles posene og publikum kan gå inn for å nyte forestillingen uten å bli forstyrret.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

Det er første gang i Norge at mobilbruken begrenses slik komikeren Chris Rocks show krevde i Stavanger. 7. oktober kommer Chris Rock til Oslo, der det også blir mobilforbud.

– Følger bedre med

I den lange køen inn til forestillingen, traff NRK en publikummer som ikke hadde noe mot mobilforbudet:

– Det gjør konserten litt ekstra spennende. Det er bare vi som får konserten med oss.

Christian Schøyen

Arrangør Christian Schøyen tror mobilforbudet bidrar til at flere følger bedre med.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

For ni måneder siden opptrådte Chris Rock på den kjente stand up klubben Comic Strip Live i New York. 32 minutter av opptredenen ligger nå på en nettside for videodeling. Lignende eksempler ønsker komikeren å unngå fremover, sier arrangør Christian Schøyen.

– Mobilforbudet handler om å ikke legge ut materialet hans på nett, slik at andre kan se det.

Arrangøren tror også at forbudet gjør at publikum følger bedre med.

– I vår bransje er det et problem at mange sitter på mobilen under forestillinger. Dette er noe Chris Rock ønsker å unngå, forteller Schøyen.

– Mobilforbud er framtiden

– Jeg synes det er greit. Da kan folk konsentrere seg om opplevelsen, istedenfor å sitte på telefonen. Mobilforbud er gjerne veien å gå, mener en publikummer under onsdagens forestilling.

US-CHRIS-ROCK-PERFORMS-AT-PARK-THEATER-IN-LAS-VEGAS

Chris Rock nektet publikum å bruke mobil, da han opptrådte i DNB Arena.

Foto: Ethan Miller / AFP

Den uttalelsen får støtte av operativ leder for Prosec, Henning Kristiansen. Han tror det blir flere mobilfrie show fremover.

– Jeg tror dette er noe vi vil se mer av. For artistene i dag er det et stort behov å turnere rundt for å tjene penger. De er ikke interessert i at forestillingene skal tas opp, men at det ene og alene skal være en liveopplevelse, sier Kristiansen.