Hopp til innhold

Cecilie Bjelland (Ap) vil bli ordfører

Bjelland er Arbeiderpartiets nye ordførerkandidat i Stavanger.

Cecilie Bjelland - AP

Cecilie Bjelland er APs nye ordførerkandidat i Stavanger.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

En enstemmig nominasjonskomité i Stavanger Ap har bestemt at Cecilie Bjelland skal være partiets ordførerkandidat.

- Slik jeg ser det er det gode muligheter for Arbeiderpartiet til å kunne få ordføreren. Det har nødvendigvis ikke då mye å si i forhold til Sevland, men det avhenger av hva velgerne vil, sier Bjelland til NRK Rogaland.

Nominasjonskomiteens leder, Frode Berge, er full av lovord for den nye ordførerkandidaten.

- Hun er en meget dyktig politiker, kunnskapsrik, med godt politisk skjønn og mye relevant erfaring både fra politikk og næringsliv, sier han.

Karriere

Cecilie Bjelland er 43 år gammel og jobber som forretningsadvokat.

- Jeg har først og fremst jobbet i tilknytning til energi, olje og gass. Jeg har jobbet som rådgiver, med økonomi, med ledelse og nå som advokat, sier hun.

Hun satt i bystyret 2004-2007, men valgte å trekke seg tilbake foran inneværende periode. Nå er hun leder av programkomiteen til Rogaland Arbeiderparti.

- Jeg vil bli ordfører fordi jeg mener at Ap har en fantastisk god politikk som kan være med å videreføre Stavanger som en god by å leve i. Vi kan også være med å hjelpe de som kanskje ikke har det fullt så godt i dag, til å få et bedre liv, sier Bjelland.

Engasjement

Cecilie Bjelland varsler en klar kursendring hvis hun blir ordfører.

- Det innlysende vil jo være at det blir et skifte til en kvinne. Ellers hadde jeg jo ikke blitt ordfører uten at vi hadde fått gjennomslag for politikken vår, og det vil bety en kursending fra der vi er i dag. Hvordan den kursendringen blir er vanskelig å si her og nå, sier hun.

Bjelland sitter i dag som styreleder i Stavanger Symfoniorkester og som medlem i styret for nytt konserthus. Hun er opptatt av musikk, og brenner veldig for miljø og næringsliv.

- Jeg har et stort miljøengasjement og jeg tror på FNs klimapanel. Vi må bruke energien vår på en ordentlig måte og vi er nødt til å gjøre ting på en annen måte i fremtiden. Jeg tror vi må gjøre skrittvise og gradvise endringer, og vi må gjøre de kjappt, sier hun.

- Ønsker velgerne en markert kursendring og skifte i mannskap, så er det opp til de om et år.

Flere nyheter fra Rogaland