Hopp til innhold

Canoes in the stream

Hvor raskt er det mulig å øve inn en klassiker for så å spille den inn i et studio? Svar: To timer. The Canoes har nettopp gjort det med «Islands in the stream».

The Canoes deltar i 84/85

SE RESULTATET: Her fremfører Chris Barron, Erik N. Røe, Hans Petter Aaserud og Arne Hovda klassikeren «Islands in the stream» av Dolly Parton og Kenny Rogers.

Det måtte gå fort, for bandet har det travelt. Det er ikke så ofte medlemmene møtes, og på fredag spiller de konsert i Stavangeren.

– Chris Barron landa på Sola to timer før vi gikk i studio, så vi har brukt tiden godt, sier Arne Hovda.

– Alle gutta ville ha denne

Chris bor til daglig i USA, og fronter bandet Spin Doctors. Men han er også sentral i The Canoes som ellers består av Erik N. Røe, kjent fra Baba Nation, Hans Petter Aaserud fra Trang fødsel og Arne Hovda fra The Getaway People.

– Jeg møtte Barron da jeg turnerte i USA med The Getaway People, og inviterte ham til låtskriververksted i Norge. Der traff han også de andre to, sier Hovda.

– Hvorfor valgte dere «Islands in the stream» når dere skulle plukke en låt fra 84/85?

– Alle gutta hadde lyst på denne. Og vi er sterkt inspirert av Dolly Parton og Kenny Rogers sin versjon, sier Erik N. Røe.

«Islands in the stream» var en kjempehit for Parton/Rogers, og den er skrevet av gutta i Bee Gees. Tittelen henspiller på en bok av Ernest Hemingway.

Mer fra 84/85