Hopp til innhold

Camilla Herrem og Sola klare for eliteserien: – Det betyr alt

For et snaut år siden var Camilla Herrem på gråten da Sola rykket ned til førstedivisjon. 19 av 19 seire seinere er hun endelig klar for spill i eliteserien igjen.

Sola Håndball

Stemningen stod i taket i garderoben i Langhushallen i Follo. Etter et år i førstedivisjon er Camilla Herrem og Sola endelige klare for tøffere motstand i eliteserien.

Foto: Lillianne Alstrøm/Sola HK

– Jeg er egentlig letta. Nå har vi på en måte nådd det målet vi hadde før sesongen, sier Camilla Herrem etter den avgjørende borteseieren mot Follo HK.

For et snaut år siden måtte en gråtkvalt Herrem konstatere at nedrykket til førstedivisjon var et faktum.

19 av 19 mulige seire etterpå er stjernespilleren og Sola endelig tilbake der mange mener laget hører hjemme: eliteserien.

– Det betyr alt, sier hun.

– Lang reise

– Det har vært en lang reise, denne sesongen. Nå er det utrolig godt å vite at det er eliteserien igjen, så gjelder det å holde et godt nivå der.

Kampen mot Follo HK endte 24–38. Slike knusende seire har etter hvert blitt en vane for Sola, men det har ikke vært bare enkelt.

Camilla Herrem

Camilla Herrem var langt nede etter nedrykket i fjor. Nå er stjernespilleren tilbake i eliteserien.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– Vi har liksom det favorittstempelet i hver kamp. Vi skal vinne, og vi skal helst vinne mye.

Nå er målet å vinne førstedivisjon ubeseiret. Tre kamper gjenstår. Sola leder tabellen med 38 poeng, tre poeng foran Aker Topphåndball og ti poeng foran Follo HK på tredje.

Gleder seg til tøffere tak

Herrem ser fram til å få tøffere motstand neste sesong.

– Det jeg gleder meg mest til er at hver kamp blir en fight. Kamper der vi blir straffe hvis vi gjør tekniske feil. Det har vi på en måte ikke blitt i år. Så vi må heve bunnivået vårt til neste år for å gjøre en bra figur i eliteserien, sier Herrem, på telefon fra Gardermoen.

– Blir det feiring?

Nei, vi flyr ikke før halv elleve, så det blir en rolig kveld. Vi får heller ta feiringen når alt er avgjort – og forhåpentligvis ferie at vi har gått ubeseiret gjennom førstedivisjon!

Flere nyheter fra Rogaland

Tomine Walmsness

Sjå distriktsnyheitene 19:45