Har tatt fatt på klassebyttet

Hanna fra Stavanger og Arve fra Nærbø hadde i dag sin første skoledag i nye klasser. De er med i NRK lokalens serie "Bonde og byas".

Arve på skolen

Arve Sæther starter skoleuken med heldagsprøve.

Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

Niendeklassingen Hanna Miller fra Kannik skole i Stavanger og Arve Sæther fra Nærbø ungdomsskule i Hå skal denne uken bytte klasse og fordommene mellom byasser og bønder blir satt på prøve.

Hanna på togstasjonen i Stavanger

Hanna Miller kjente sommerfuglene krible i magen før avreise til Nærbø.

Foto: Johan Mihle Laugaland / NRK

De to var mandag morgen grytidlig oppe for oppleve første skoledag i sin nye klasse. En spent Hanna satte seg på 07:10-toget sørover til Nærbø.


- Sommerfuglene i magen sprudler veldig nå, dette blir dødskjekt. Jeg er kjempenervøs, men jeg gleder meg samtidig sykt mye, sa hun like før toget gikk.


- Akkurat nå er det litt uvirkelig at jeg får være med på noe slik.

Tentamen på første skoledag

Samtidig satt Arve på toget til Stavanger, og han var ikke mindre spent enn Hanna da han ankom togstasjonen i Stavanger.

- Spenningen økte jo nærmere jeg kom byen, men jeg vil ikke si jeg er nervøs. Det jeg gruer meg mest til, er å se hvordan de tar i mot meg. Jeg håper de tar godt i mot meg, og at kommer bort og snakker med meg, sa en forventningsfull Arve.

Han fikk et brutalt møte med sin første skoledag på Kannik. For han ble møtt med tentamen i norsk sidemål.

- Det er litt kjipt, men det går jo. Jeg skal til og med klare meg uten ordbok, sa han med glimt i øyet like før turen bar oppover til Kannik skole.

Klasserommet på Nærbø

Hanna fant seg til rette blant nye klassevenninner.

Foto: Johan Mihle Laugaland / NRK