Hopp til innhold

Bygger hotell i nedgangstider

Bare måneder etter Clarion Air Hotel åpnet, er et nytt flyplasshotell planlagt med byggestart i år. Dette til tross for nedgang i hotellbransjen.

Bare måneder etter Clarion Air Hotel åpnet, er et nytt flyplasshotell planlagt med byggestart i år. Dette til tross for nedgang i hotellbransjen.

Sola Airport Arena er det femte hotellet som bygges ved flyplassen. Slik er det planlagt å se ut. Foto: Erik Waage/NRK.

Sola Airport Hotel blir det femte hotellet ved flyplassen, og har byggestart i år. Det går nedover i hotellbransjen på grunn av oljenedgangen, og 75 hotellansatte i Rogaland er permitterte.

Grunnen til at det likevel bygges nytt hotell nå, er at prisene er lavere nettopp på grunn av oljenedgangen. Til tross for lave priser, kommer hotellets prislapp på over en halv milliard kroner.

Tøff satsing

Helge Jørgensen

Dosent Helge Jørgensen mener det kan lønne seg å investere i nedgangstider.

Foto: Erik Waage / NRK

– De som satser penger på hoteller nå må absolutt ha troen på det. Samtidig så er det slik at de som har penger til å bygge nå, kan spare på lavere byggekostnader og få mer valuta for pengene sine. Når markedet snur så er de på plass, sier Helge Jørgensen, dosent ved hotellhøyskolen i Stavanger.

Sola Airport hotell skal bygges nordøst for flyplassen, mellom Solasplitten og hovedrullebanen.

Ole Ueland

Ordfører i Sola, Ole Ueland er glad for at noen investerer i kommunen.

Foto: Erik Waage / NRK

Ordfører i Sola, Ole Ueland, er glad for at noen tør å satse i nedgangstidene.

– Vi er i en tid nå hvor vi trenger gode nyheter. Så det at vi har aktører som velger å etablere seg med kurs, konferanse- og reiseliv på Sola, det tenker jeg er veldig bra, sier han.

Kan øke hotelltrafikken

Hotellet blir på 12 000 kvadratmeter, og skal ha en konferansesal som kan romme 600 gjester. Dosent Helge Jørgensen tror at hotellene ved flyplassen kan skape ny trafikk utenfra.

– Ved at det blir flere flyplasshoteller kan dette skape mer trafikk, ved at det blir lett å komme til. Vi sier generelt at hvis du ligger på en radius innen 30 minutters kjøring fra flyplassen så har du mulighet til et godt marked, sier dosenten.

Sola Airport Arena

Her skal Sola Airport Arena skal ligge mellom Solasplitten og hovedrullebanen til flyplassen.

Foto: Hellestø