NRK Meny
Normal

Bygde plattformer av avispapir

Med kun aviser og tape til rådighet deltok ingeniør- og petroleumsstudentene ved UiS i dag på TeknaGames.

TeknaGames

Slik ble resultatet da studenter ved Teknisk-Naturvitenskapelig universitet bygde plattformer av avispapir.

Foto: Carl Eltervaag / NRK

Ingeniørstudentene ved Universitetet i Stavanger fikk i dag lov til å bli barn igjen. I dag ble det arrangert Tekna Games, som er en konkurranse der lag konkurrerer i å konstruere det flotteste byggverk av svært enkle materialer.

– Tekna Games er en kreativ konkurranse der lag på tre deltagere skal bygge en på forhånd ukjent konstruksjon av på forhånd ukjente materialer, sier Martin Lavik, turneringsansvarlig.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Video TeknaGames

Foto: Carl Eltervaag.

Konkurransen som ble arrangert på UiS i dag trakk mange ingeniør- og petroleumsstudenter. Lavik holder selv på med en mastergrad innen petroleum, og hadde derfor litt ekstra kompetanse i dagens konkurranse.

Tre går videre til finalen

– I dag var oppgaven å lage en oljeplattform av avispapir og tape. Da har du diverse kriterier som størrelse, høyde, flammetårn, borretårn, og at konstruksjonen er stabil, sier han.

20 lag var påmeldt, men kun tre lag gikk videre til finalen om to uker. I finalen kan de tre finalistene vente seg tøffere utfordringer. Uansett utfall tror TeknaGames-leder Martin Lavik at deltagerne er bedre rustet for livet etter studiene.

– De som vinner er jo kreative, og det er en god egenskap å ta meg seg i arbeidslivet, sier Lavik.

TeknaGames

Martin Lavik (til venstre) er turneringsansvarlig for TeknaGames.

Foto: Carl Eltervaag / NRK