NRK Meny
Normal

Tomme butikkhyller etter stormen

Konsekvensene etter uværet merkes godt i butikkene på Haugalandet. Store bølger har gjort at vareleveransen ikke har kommet frem med ferjene.

Utsolgt i butikkene

Det er helt tomt for melk på Coop OBS hypermarked på Raglamyr i Haugesund.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

– Vi er dessverre utsolgt for en del meieriprodukter. Vi venter på leveranse fra Stavanger, og var lovet at den skulle komme i går, men på grunn av ferjetrafikken kommer de i formiddag i stedet, sier Frode Dalane, dagligvaresjef ved Coop OBS hypermarked.

Ferjene i Rogaland har stått stille store deler av helgen og i går, mandag. Ferjene over Boknafjorden har måttet gå fra Mekjarvik i stede for Mortavika på E39, mens det i natt var stengt. Men nå er ferjene i rute.

Tomme butikkhyller

Butikkene og kundene merker godt at varene ikke kommer frem.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

– Kortvarig krise

– Det er jo tapt salg, eller utsatt salg, sier Dalane.

Det er melk, fløte og rømme butikken er, eller holder på å bli tom for.

– Det er ikke kjekt når ting som dette skjer. Vi er jo litt utsatt, og kan ikke ha dobbelt lager i tilfelle, så vi bestiller varer fra dag til dag. Jeg tror likevel kundene har forståelse for at det er tomt, på grunn av det som skjer, sier han.

Heldigvis er krisen kortvarig. Dalane vet at det er en trailer med en stor leveranse på ferjekaien som venter på å komme over til Haugalandet, men så heldige er ikke alle.

Stille hos Bring

Det er stille hos Bring, vareleveransen stopper opp på grunn av uvær og stengte veier på Haukelifjell.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

Store forsinkelser

Harald Selsås, avdelingsleder i Bring for innland offshore.

Harald Selsås, avdelingsleder i Bring for innland offshore.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

Også Bring merker konsekvensene av vinden. Det har vært vanskelig å levere varer når ferjene har stått og fjellovergangen ved Haukelifjell har vært stengt.

– Vi har ikke fått godset inn og ut som planlagt. Vi klarer bare til dels å sende godset via omveier, sier Harald Selsås, avdelingsleder i Bring for innland offshore.

Omveiene fører til store forsinkelser inn til Stavanger og det blir problematisk med kjøretiden til sjåførene, ifølge avdelingslederen.

Bring må fortsette å ta omveier på ubestemt tid, for det er fortsatt stengt fra Tyrveli bom til Liamyrane bom på Haukelifjell på grunn av dårlig vær.

– Varene til kundene blir sterkt forsinket, og det er på grunn av været. Det er fjellet over Haukeli som er den største utfordringen for oss, sier Selsås.

Det er fortsatt stygge værmeldinger i vente, så det eneste de bringansatte kan gjøre er å vente på bedre vær.