Hopp til innhold

– Sjåførene synes dette er skremmende

En bussjåfør ble kraftig forslått under et ran som skjedde like ved Hafrsfjord bru i Stavanger natt til torsdag. Busselskapet ønsker kontantfrie busser.

Overfall av bussjåfør

Bussjåføren måtte fraktes til sykehus med skade etter overfallet som skjedde like før midnatt.

Foto: Ronny Hjertås

– Da politiet kom til stedet, fant vi en bussjåfør forslått, og ganske skadet. Ambulansen tok ham med seg for sjekk på sykehuset.

Operasjonsleder Charles Bøgild i Rogaland politidistrikt forteller at politiet fikk melding om overfallet og ranet like før midnatt.

– Vitner beskriver en person som har sittet i bussen og vært med noen stoppesteder fra Kvernevik ring til stedet der overfallet skjedde. Han går til angrep på bussjåføren, uvisst av hvilken grunn, sier Bøgild.

Ran av bussjåfør

En bussjåfør ble fraktet til sykehus i ambulanse natt til torsdag etter å ha blitt kraftig forslått under et ran som skjedde like ved Hafrsfjord bru i Stavanger

Foto: Ronny Hjertås

Politiet har søkt etter gjerningsmannen med det som har vært disponibelt av mannskaper i området i natt, men uten resultater.

Raneren skal ikke ha fått med seg store verdier etter overfallet av bussjåføren.

– Dette ser vi veldig alvorlig på. Det er helt klart noe som ikke skal skje verken her eller andre steder. En bussjåfør på jobb som blir angrepet på denne måten er alvorlig, mener operasjonslederen.

– Vil ha kontantfrie busser

– Det er trist og veldig vanskelig og håndtere når slike ting skjer. Det er alvorlig for den det gjelder, og det berører alle sjåførene våre og alle ansatte i selskapet som synes dette er litt skremmende.

Det sier Torbjørn Kindingstad i Boreal om overfallet natt til torsdag. Selskapet har kontaktet sjåføren og hans pårørende: Boreal vil bistå med oppfølging videre.

Han sier at både sjåførene, fagforeningene og selskapet er opptatt av å få til ordninger som gjør at kontantene ikke trenger å brukes i bussene.

– Målet er kontantfrie busser. Vi regner med at det vil redusere faren for ran, sier Kindingstad.