NRK Meny
Normal

Buss-streik kan skape kaos

Transportarbeiderforbundet mener busskundene holdes for narr dersom Veolia lar de uorgaiserte fortsette å kjøre under streiken.

Kolumbus-buss i Hillevåg

Det kan bli busstreik fra og med torsdag morgen. Dersom det blir streik, vil dette ramme busspassasjerer i hele Sør-Rogaland og Ryfylke.

Foto: Jan Ove Høgsveen

Det kan bli busstreik fra og med torsdag morgen. Dersom det blir streik, vil dette ramme busspassasjerer i hele Sør-Rogaland og Ryfylke.

Både Østerhus og Veolia sine sjåfører kan bli tatt ut i streik, men Veolia kan komme til å la de uorganiserte sjåførene kjøre sine planlagte ruter.

Karianne Haarr Nedrebø er informasjonsdirektør i Kolumbus.

–I verste fall kan det medføre at alle ruter, både skoleruter og ordinær busstrafikk, blir innstilte fra og med torsdag morgen. Vi håper at det ikke skjer, men vi prøver så godt vi kan å forberede folk på at det kan bli situasjonen, sier informasjonsdirektøren til NRK.

–Kan bli kaos

Det kan bli kaos dersom de uorganiserte sjåførene får fortsette med å kjøre buss under en eventuell buss-streik i morgen.

Det mener Rogaland Transportarbeiderforbund.

–Det blir et gedigent kaos, sier Inge Vidar Lone i Transportarbeiderforbundet.

En eventuell streik vil omfatte to av tre sjåfører i Veolia. Lone mener dette får så omfattende konsekvenser at alle ruter burde stanses og de uorganisterte sjåførene burde permitteres.