Bryne vant årets viktigste kamp

Bryne sikret plassen sin i 1. divisjon med å slå Ull/Kisa 2–1 i dag. – Dette var utrolig viktig for hele Jæren, sier Bryne-spiss Eirik Jakobsen etter kampen.

Bryne har berga plassen i 1. divisjon

Her feirer Bryne-spillerne at de får spille i 1. divisjon også neste år.

Foto: Solveig Underbakke Lien / NRK

Før dagens bortekamp mot Ullensaker/Kisa IL, lå Bryne like over nedrykksstreken i 1. divisjon.

Det var dermed knyttet stor spenning til skjebnekampen som kunne sende Bryne ned i 2. divisjon for første gang på 40 år.

– Herlig å se ballen gå inn

Etter 22. minutter gikk forhåndsfavoritten Ullensaker/Kisa ILi ledelsen etter med scoring av Pål Steffen Andersen. Det var også stillingen da lagene gikk til pause.

– Når vi gikk inn i garderoben til pausen var vi et 2. divisjonslag. Men vi fikk brukt pausen godt til å skape en optimisme om at vi skulle snu det hele, sier Bryne-trener Gaute Larsen etter kampen.

I 2. omgang var jærlaget mer frampå, og i det 58. minutt utlignet Bryne-spiller Eirik Jakobsen.

– Det var herlig å se den ballen gå inn, sier Brynes Eirik Jakobsen om 1–1 scoringen som var med på å snu hele kampen.

Under ti minutter senere, i det 67. minutt, var Geir André Herrem treffsikker på frispark like utenfor 16-meteren. Bryne måtte dermed bare holde trykket oppe for å sikre 1. divisjonsspill neste år.

2–1 holdt helt inn, og Bryne kunne puste lettet ut da dommer Petter Toppe blåste av kampen tre minutter på overtid.

Bryne endte dermed sesongen på en 10. plass med 38 poeng i årets 1. divisjon.

– Dette var utrolig viktig for hele Jæren, hadde vi rykket ned hadde det vært en katastrofe for både klubben og supporterne. Nå blir det heller feiring, sier en svært glad Jacobsen etter kampen.

Glade Bryne-spillere

Etter 2–1 scoringen.

Foto: Solveig Underbakke Lien / NRK

Fornøyd trener

Trener Gaute Larsen tok i høst over et allerede skadeskutt Bryne-lag. Nå har han klart den aller viktigste oppgaven; å holde klubben i 1. divisjon.

– Dette er en fantastisk følelse, og jeg gleder meg veldig på vegne av klubben og spillerne, som gjorde en fantastisk jobb i dag, sier han etter kampen.

– Hva sa du i pausen?

– Ikke noe mer enn at jeg var direkte, klar og tydelig. Fokuset var at det ikke måtte komme noen negative tanker, men at vi heller måtte se på mulighetene som lå der. Det var tross alt 45 minutter igjen, og i fotball snur ting fort, sier han nøkternt.

Nå retter han tankene mot neste års sesong, og grep som eventuelt må gjøres for å ikke nok en gang havne i bunnstriden av 1. divisjon.

– Vi må evaluere sesongen som har gått, få noen svar og så må vi nok ta noen grep ja. Det har gradvis gått nedover de siste årene, og den situasjonen vi nå var i er ikke en god situasjon å være i. Men vi må ta det med oss og vokse på det.

Slik var kampen

Bryne stilte fra start med følgende lag: Anders Kristiansen–Marius Lode, Vegar Landro, Tommy Eide Møster, Henning Romslo–Håvard Urstad, Esben Ertzeid, Sverre Larshus Larsen, Geri André Herrem–Sabri Khattab, Eirik Jakobsen.

Ullensaker/Kisa IL stilte fra start med følgende lag: Arnold Otieno–Henrik Nordnes, Kristian Flittie Onstad, Tom Kristoffersen, Pål Steffen Andersen–Viktor Adebahr, Truls Jørstad, Lars Jørgen Mork, Simen Kind Mikaelsen–Kenneth Di Vita Jensen, Steevan Dos Santos.