NRK Meny
Normal

Slik vil Bryne bygge

Styreleder Per Bergstad er inspirert av nye Tinsfos Arena, stadion til Notodden FK.

Notodden stadion

Dette bilder av Notodden FKs nye stadion Tinfos Arena under byggingen. Stadionen ble klar til bruk

Foto: NRK Østafjells / NRK

Bryne FK vil bygge ny stadion og styreleder Per Bergstad sier Notoddens nye Tinfos Arena har en form han kunne tenke seg å dra veksler i planleggingen av nytt stadion på Bryne.

- Flere folk fra klubben som har vært på Notodden og sett på det nye anlegget synes det er et interessant prosjekt, derfor vil vi gjerne bruke erfaringer Telemarksklubben har gjort i vårt arbeid med å bygge ny stadion, sier Bergstad.

Bryne vant endelig

Fra 2010-sesongen skal Bryne-spillerne kunne juble på et nytt stadionanlegg.

Foto: Johan Mihle Laugaland / NRK

Det nye anlegget skal plasseres på treningsfeltet i den søndre del av dagens stadionområdet.

Forslaget vil bli presentert på ekstraordinært årsmøte i klubben så snart som mulig, opplyser styreleder Per Bergstad.

Det nye anlegget vil bli utstyrt med kunstgras inkludert undervarme og flomlys og vil dekke kravene til Norges Fotballforbund for deltakelse i Norsk Toppfotball. Første byggetrinn har en kostnadsramme på kr 50 millioner kroner.

Ferdig i 2010

Utbyggingen vil være i regi av klubben og foregå trinnvis. Første byggetrinn skal starte høsten 2009 for ferdigstillelse innen sesongstart 2010.

Klubben har mottatt betydelig sponsorstøtte for anlegget og er i konstruktiv dialog med banker om lånefinansiering innenfor den rammen som er forsvarlig med utgangspunkt i forventede merinntekter, heter det i en melding fra styret i Bryne FK.

- Vil ha 8000 seter

Byggetrinn 1 vil bestå av grasmatte med undervarme, flomlys og hovedtribune med garderober og VIP-fasiliteter, sier Bergstad. Når det står ferdig til sesongen 2010 vil banen ha en tilskuerkapasitet på rundt 3000.

Deretter håper klubben at byggetrinn to og tre kan gjennomføres fortløpende. Dette vil bestå av tribuner på kortsidene og på den andre langsiden.

- Målet er å kunne få plass til rundt 8000 tilskuerer når anlegget er helt ferdig, sier Bergstad.

- Forsvarlig belåning

Politikernes vedtak om omregulering av Bryne stadions nordre del i november 2007, gir klubben en vesentlig og nødvendig handlefrihet i forhold til selv å være delaktig i utbyggingen og å sikre en forsvarlig belåning, mener styret.

Planen er presentert for Norges Fotballforbund i forbindelse med lisenssøknadene som nylig er levert. Dersom forslaget om ny stadion blir vedtatt vil Bryne spille på sin nåværende stadion også i sesongen 2009.

Per Bergstad

Per Bergstad er styreleder i Bryne. Her er han fotografert i Viking-drakt i forbindlese med et veddemål tidligere i høst.

Foto: Privat