NRK Meny
Normal

Bryne berget plassen i 1. divisjon

Det ble gledestårer og full jubel på Jæren, da Bryne berget plassen i 1. divisjon to minutter før slutt. Laget vant 2–1 over Bærum.

Gledestårer og full jubel blant Bryne-spillerne etter at laget berget plassen i første divisjon.

Sjelden har det vært en så ellevill serieavslutning på nest øverste nivå i norsk fotball.

– Mirakler finnes, dette var helt eventyrlig. Kjerringa må melke kyrne i kveld, for jeg skal på pub, seier Bryne-supporter Bjørn Ege etter kampslutt.

Det var sterke følelser i sving på gressmatta like etter at dommeren hadde blåst av kampen. Tårene trillet på både spillere og ledere.

– Dette var en stor lettelse. Jeg hadde forberedt meg på andre divisjon, men dette er stort. Det betyr alt, sier daglig leder Asle Tjøtta.

Og trener Gaute Larsen var også letta:

– Vi så etter hvert i kampen at vi trengte en ekstra scoring for å berge plassen. Vi var nødt for å gamble og det ga resultater i dag, sier han.

Dramatikk på matta

På Jæren lå Bryne lenge under streken. Kampen startet bra for jærbuene, da Sabri Khattab scoret kampens første mål etter ti minutter.

Men det ble dramatikk i kampen da Khattab ble utvist like før pause. De røde og hvite gjorde endringer på laget og spilte andre omgang med ti mann.

Gå til forsiden

Bryne berget plassen

Bryne fk

Bryne berget plassen

7 bilder

  Bærum ga gass i andre omgang, og utlignet etter pause. Da var plutselig Bryne på nedrykksplass.

  To minutter før slutt var det full jubel på Jæren, da Mads Bøgild satte inn jærbuenes andre scoring; et mål som berget dem plassen i 1. divisjon. Bøgild har slitt med å scor mål etter at han kom til klubben fra Vidar i sommer.

  – Det var utrolig kjekt for ham å få avgjøre kampen på denne måten. Jeg var livredd da han stod foran åpent mål der; at han skulle begynne å tenke. Men han bare satte den rolig i mål, sier Larsen.

  – Laget har jobba hardt for denne seieren, så dette var utrolig moro, legger han til.

  Laster innhold, vennligst vent..
  Laster innhold, vennligst vent..