Bryne på hælene

Bryne kom skikkelig bakpå mot Nybergsund. Etter 51 minutt sto det 0-3, og det ble også sluttresultatet.

Bryne sto med to strake seirer, men søndag fikk jærbuene et kraftig varsku om at krisen ikke kan avblåses riktig ennå. Nybergsund-Trysil ble for sterke og vant 3-0.

Etter 6-1 over Hødd og 2-1 over Start begynte det å se lysere ut på Jæren. Men da Nybergsund-Trysil kom på besøk til den 25. serierunden søndag var det nok en gang mørke skyer i Bryne. Været gjorde sitt for ålegge en demper på stemningen.

Dårlig vær og dårlige Bryne

Symptomatisk nok for Bryne var spillet på banen til tider like dårlig som Vestlandets høstvær. De besøkende fikk riktig nok se trivelig fotball i første omgang. Men det var gjestenes fortjeneste.

Seks minutter ut i kampen sendte Kim Ojo Nybergsund i føringen etter en forsvarsfeil. Kort tid etter doblet Lars Christer Kleiven ledelsen med et frispark fra 30 meter. Bryne var aldri i nærheten av å kjempe seg tilbake. I stedet ga Jonas Bergman gjestene 3-0-seier like etter hvilen.

Holder seg trolig i 1. divisjon

Bryne ser ut til å berge plassen likevel. Jærbuene er på 12.-plass, med seks poeng ned til nedrykk. Start, nylig berget fra konkurs, fikk en ripe i lakken da Haugesund berget 2-2 på eget gress. Start er toer og har tre poeng ned til Sandefjord på tredjeplass.

Haugesund kjemper om kvalifiseringsplass, og har seks poeng opp til Sogndal som innehar den viktige fjerdeplassen. Kongsvinger slo Sarpsborg Sparta 2-1 og tok et nytt steg mot fornyet kontrakt. Moss imponerte med 3-1 hjemme mot Løv-Ham, mens Hødd sjokkerte Sandnes Ulf med 2-1-seier på ukjent gress.