NRK Meny
Normal

Mangler natteravner - igjen

Bryne sentrum kan bli mindre trygg i sommer ettersom det er manko på natteravner.

Natteravn

Bryne sliter med å få folk til å stille som natteravner i sommer. Dersom ingen melder seg, vil byen stå uten natteravner i sommermånedene.

Foto: Fadum, Andreas / SCANPIX

Nok en sommer kan Bryne sentrum i Time kommune stå uten natteravner dersom ingen melder seg til tjeneste. For det vil ikke være første sommeren Bryne står uten natteravner.

Foreløpig har byen ingen som kan bemanne den frivillige tjenesten denne sommeren.

– Dette er ganske alvorlig, sier ansvarlig for natteravnene i Time kommune, Elisabeth Eide til NRK.

– Det er om sommeren folk trekker ut, ungdom trekker ut og det er større aktivitet i byen. Da har vi behov for at det er voksne, trygge i bybildet. Derfor kommer natteravnene til å være savnet i sommer, sier hun bekymret.

Nødvendig samarbeid forsvinner

Natteravner

Slik vil det sannsynligvis ikke se ut på Bryne i sommer.

Foto: Ole Petter Klepp / NRK

Hun har forsøkt å få jærbuene til å stille opp, men har foreløpig ikke lykkes.

– Det er vanskelig å vite nøyaktig hvorfor ingen melder seg som natteravner om sommeren. Men ferieavvikling i familier er en sannsynlig forklaring, sier Eide.

Hun forteller at slik ordningen fungerer nå, har politiet behov for hjelpen natteravnene gjør på grunn av samarbeidet. Derfor er situasjonen uheldig.

– Natteravnene skal ikke være politi, men de fungerer som høyrehånda til politiet på kveldstid. Vi har et fantastisk samarbeid med politiet på Jæren, samarbeidet gjør at det er trygt og godt for folk på Bryne på kveldstid. Det er det vi mister nå, forklarer hun.

Vil savne natteravnene

Folk NRK pratet med på Bryne mandag, synes det er leit at byen kan bli uten natteravner.

– Jeg synes det er dumt for dem som bor på Bryne, for ungdommene fra sør til nord som treffes på Bryne. Natteravnene er jo et bra tiltak, sier en av Bryne-buene NRK snakket med.

– Kunne du tenke deg å bli natteravn?

– Klart når ungene mine blir større, er det noe jeg kunne tenke meg. Få litt kontroll på hva de holder på, og se hva det går i, sier hun.