Bryne FK tror de kan snu tapsrekka

Bryne-trener Alf Ingve Berntsen er optimistisk, og tror det kun er snakk om tid før laget klatrer på tabellen i 1. divisjon.

Alf Ingve Berntsen

Alf Ingve Berntsen tok over som Bryne-trener 14. mai i år. Så langt har han bare en seier å se tilbake på.

Foto: Øystein Otterdal

Bryne FK reiste til Kongsvinger i håp om å ta tre etterlengtede poeng, og snu en mørk periode. Slik gikk det ikke, og Bryne måtte nok en gang vende hjem til Jæren uten poeng.

Dagen derpå er likevel Bryne-trener Alf Ingve Berntsen optimistisk og har god tro på fremtiden til laget.

– I fotball snur ting utrolig fort. En scoring er nok til å utløse enormt med energi og tro i laget, sier Berntsen.

Fire strake tap

Bryne FK

Det har vært lite å juble over for Bryne-supportere den siste tiden. Bryne-trener Alf Ingve Berntsen tror laget kan skape flere jubelscener som denne på Bryne stadion utover sesongen.

Bryne står nå med fire strake tap på rad, og har ikke tatt poeng siden lokaloppgjøret mot Sandnes-Ulf 5. juni, som Bryne vant.

– Dette er folk som har fotball som jobb, de syns ikke det er kjekt å tape. Alle har lyst å gjør det godt i jobben sin. Når du mislykkes fire ganger på rad så sprer det seg en usikkerhet som bare kan snus med en seier.

Nedrykksfare

Bryne ligger nå nest sist på tabellen, med 11 poeng på 15 kamper. Den laveste poengsummen laget har tatt etter 15 kamper noensinne.

På Jæren har folk allerede begynt og hviske om nedrykk, og mye kan tyde på at folk har mistet troen på laget.

– Vi visste det var en tøff oppgave. Vi har 15 kamper igjen av sesongen så det er mange poeng som kan sankes fremover. Problemet er først og fremst usikkerheten. Nå gjelder det å få en seier, så vil ting snu.

– Må være mer kyniske

Spillertroppen har fått en ekstra hviledag denne uken, rett og slett fordi både kroppen og hodet trenger å lade batteriene, ifølge Berntsen.

Allerede til helgen har laget mulighet til å snu tapsrekka. Da tar de imot Strømmen på hjemmebane. Og oppskriften på seier har Berntsen klar.

– Vi må være tettere bak i banen, og mer direkte og kyniske, men vi har god tro på at ting skal snu, sier han.