NRK Meny
Normal

Brutal voldtekt med kniv

Folk på Jæren er rystet og skremt etter den brutale voldtekten ved Frøylandsvatnet i går.

Hytte ved Frøylandsvatnet
Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

En 25 år gammel kvinne fra Bryne ble truet med kniv og voldtatt bare meter fra en traffikert tursti. Store politistyrker jakter på gjerningsmannen.

Politiet sikret idag spor der den brutale voldtekten skjedde.

Det var ved 19-tiden i går kveld at en 25 år gammel kvinne fra Bryne ble truet med kniv og voldtatt ved den travle turstien langs Føylandsvatnet i Klepp kommune. Kristine Hovda var en av flere som kom over den forkomne kvinnen rett etter ugjerningen.

- Da jeg kom forbi sto jenta bøyd og kastet opp, og da jeg spør hva som har skjedd blir jeg fortalt at hun har blitt voldtatt.  Det er helt ufattelig at det kunne skje - det var fint vær og masse folk ute.  Jeg skulle selv ha jogget litt tidligere, så det kunne like gjerne vært meg.  Dette gjør meg veldig skremt; at slikt kan skje her midt på lyse dagen, sier Kristine Hovda. 

Finnlandshette under voldtekten 

Politet har satt 12 etterforskere på saken. Selv om det var mye folk i området i går har ingen sett selve voldtekten. Gjerningsmannen har trolig brutt seg inn hytta og oppholdt seg der en tid før overfallet. Han hadde på seg finlandshette under voldtekten.

Kvinnen ble avhørt i dag. 30 vitner som var i området da voldtekten skjedde har nå meldt seg. Og det strømmer stadig inn nye. Folk i Klepp og Time er rystet av det brutale overfallet. 

 

Politi ved hytten ved Frøylandsvatnet
Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK