Mann bruker baby for å klå på kvinner

Politiet i Haugesund jakter på en mann som beføler unge kvinner i skrittet mens de holder babyen hans.

Haraldsgata i Haugesund

Det var her i Haraldsgata i Haugesund sentrum at mannen sist helg befølte en kvinnelig butikkansatt mens hun holdt babyen hans.

Foto: Tor Andre Johannesen

Politiet i Haugesund etterforsker en mann som de siste månedene har antastet flere kvinnelige butikkansatte i byen, det skriver Haugesunds Avis .

- Vi har fått to anmeldelser fra kvinnelige butikkansatte som har opplevd seksuelt krenkende oppførsel fra en mann som har besøkt butikkene de arbeider i, sier politioverbetjent Lars Ivar Grunnaleite ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NRK.

Bruker baby for å beføle

Fremgangsmåten til mannen kan sies å være spesiell. Dette skjedde på en butikk i Haraldsgata i Haugesund sentrum forrige helg:

- Mannen kom inn i en butikk sammen med familien sin. På armen hadde han en baby, og for å kunne prøve klær ba han den unge kvinnen som var på jobb om å holde babyen hans, noe som ikke er en uvanlig situasjon i en klesbutikk, sier Grunnaleite.

Det som skjedde videre er ikke normalt.

- Mens kvinnen holder barnet hans benytter mannen anledningen til å beføle kvinnnen i skrittet og andre steder på kroppen, sier Grunnaleite.

Flere like hendelser

Det andre tilfellet som har blit anmeldt skjedde på et kjøpesenter i januar. Der brukte mannen samme fremgangsmåte. Grunnaleite sier at politiet i tillegg har fått høre om flere liknende situasjoner.

- Vi har fått henvendelser som kan tyde på at dette har skjedd flere ganger utover de to anmeldte tilfellene. Nå jobber vi med å få identifisert vedkommende, men så langt har vi ikke funnet ut hvem han er, sier Grunnaleite.

Ser alvorlig på saken

Politiførstebetjenten sier at politiet i Haugesund ser alvorlig på hendelsene.

- Dette er et forhold som er straffbart på lik linje med blotting. De som har blitt utsatt for dette føler seg svært krenket og vi tar det alvorlig, sier Grunnaleite.

Er det ekstra alvorlig at mannen bruker sin egen baby for å utføre handlingene?

- Jeg må si at det er veldig spesielt, og det at han utnytter anledningen når kvinnene holder barnet ser vi alvorlig på, sier Grunnaleite.