NRK Meny
Normal

– Her kan du kjøre på lørdag, sier vegvesenet

Selv om det er meldt mer snø til natten, mener Statens vegvesen at veien mellom Brokke og Suleskard kan åpnes lørdag formiddag.

Brokke-Suleskard

Det er opptil ni meter høye brøytekanter på veien mellom Suleskard i Sirdal og Brokke i Setesdal.

Foto: Statens Vegvesen

– Bildet taler for seg, men vi tar likevel sikte på å åpne veien lørdag 23. mai kl. 12, sier Fred Jonny Wikøren, som er byggeleder i Vest-Agder. Hans kollega Pål Arnfinn Haugen, som er byggeleder i Aust-Agder, viser til værmeldingen som mer enn antyder økende vind og snø natt til lørdag.

Fred Johnny Wikøren

Fred Jonny Wikøren, som er byggeleder for Statens vegvesen i Vest-Agder, satser på at veien fra Sirdal til Setesdal kan åpnes lørdag.

Foto: Erik Waage / NRK

Strekningen ble stengt for vinteren i starten av november. Wikøren sa til NRK tidligere i uken at de håpet å kunne åpne veien mellom Sirdal og Setesdal til pinsetrafikken startet, fredag 22. mai. Det gikk ikke. Nå satser Vegvesenet altså på åpning lørdag.

– Vi skal klare å frese gjennom vegen i løpet av fredag, og så har vi formiddagstimene på lørdag til finpuss etter nattens vind og snø, sier Haugen.

Kjør etter forholdene

Vegvesenet minner om at brøytekantene er opptil ni meter høye, sikten er derfor dårlig og trafikantene bes kjøre etter forholdene.

Brokke-Suleskard

Slik ser det ut på veien mellom Brokke og Suleskard nå snøen etter hvert forsvinner.

Foto: NRK/Svein Sundsdal

Fylkesveg 337 fra Brokke i Setesdal i Aust-Agder til fylkesveg 987 i Suleskard i Sirdal i Vest-Agder er vinterstengt hvert år.

Fylkesmannen har vedtatt at det ikke kan brøytes gjennom vernesonen vinterstid, blant annet av hensyn til villreinen. Fylkesmannen har og bestemt at vegvesenet tidligst kunne åpne veien 20. mai 2015.

– Da våre mannskap startet fresingen av vegen, ble de møtt av store mengder snø, så her nytter det ikke med vanlige brøytebiler, forteller Haugen.

Strekningen mellom Brokke og Suleskard er 42 km lang, men fylkesveg 337 fra Brokke og til Jarlsverk har vært åpen i vinter. Dette er en strekning på ca. 7 km. Det er altså de gjenstående 35 km som nå skal freses og klargjøres for åpning til lørdag.