Hopp til innhold

Brann på Statfjord A - mannskap fløyet vekk med helikopter

Tidlig søndag morgen meldte plattformsjef om røykutvikling og brann i et utstyrsskaft på Statfjord A. Det er ikke meldt om skadde. Brannen er nå slukket.

Arkivbilde: Oljeboringsplattformen Statfjord A.

Statfjord A

Foto: Jensen, Oddvar Walle / SCANPIX

– Vi fikk varsel fra plattformsjefen klokken 08.20 om brann og røykutvikling i et utstyrsskaft i bena på Statfjord A-plattformen. Brannen hadde oppstått i en lastepumpe, sier pressekontakt i Statoil, Ola Anders Skauby, til NRK.

– Nå har vi akkurat fått melding om at brannen er slukket.

Klokken 08.20 meldte plattformsjef om røykutvikling og brann i et utstyrsskaft på Statfjord A. Det er ikke meldt om skadde. Mannskap ble flyttet fra Statfjord A til Statfjord B.

Det var 67 personer om bord da hendelsen oppstod. Kl. 10.00 var 20 personer flyttet til Statfjord B med SAR-helikopter.

Ola Anders Skauby, Statoil

Presskontakt Ola Anders Skauby. Foto: Statoil

Foto: Ivar Langvik / Statoil

Beredskapsorganisasjonen på Statfjord A jobbet med å slukke brannen. Deluge-anlegget om bord er aktivert. Brannen er begrenset til ett område i utstyrsskaftet som er adskilt med brannskillere.

Produksjonen på Statfjord A er nedstengt og mannskap om bord uten beredskapsoppgaver er mønstret til livbåtene.

Statfjord A kart
Foto: Statoil

– Vi vil nå få isolert område for å hindre gjenoppblussing av brannen. Personellet på livbåtene blir nå ført tilbake til boligkvarteret og får debrief der, sier Skauby.

Statoils beredskapsorganisasjon på Sandsli og i Stavanger er mobilisert. To SAR-helikoptre er på feltet og et beredskapsfartøy er i området.

– En slik situasjon må tas på største alvor, sier Skauby.