NRK Meny

Brann i Verksgata

 • INGEN SIKTET ETTER BRANN:

  Politiet har avsluttet etterforskningen av straffesaken etter brannen i Verksgata i Stavanger for et snaut år siden, skriver Aftenbladet. – Etter en totalvurdering av bevisene har vi kommet til at det ikke foreligger grunnlag for å ta ut siktelse i saken, sier politiadvokat Stian Eskeland til avisen.

 • FÅR IKKE RIVE I VERKSGATA:

  Eieren av bygningen som brant i Verksgata i Stavanger i fjor, vil rive de utbrente lokalene, men får ikke lov, ifølge Rogalands Avis. Fylkesrådmannen mener muren skal bevares, og at et framtidig bygg skal ha samme form og utseende som det opprinnelige. Endelig beslutning blir tatt seinest i mars.

 • VERKSGATA FERDIG SIKRA:

  Politiet kan nå gjera grundigare undersøkingar av branntomta i Verksgata i Stavanger. Bygget, som brann 28. mai, har blitt sikra, og nå sender politiet inn kriminaletterforskarar frå Kripos. Brannårsaka er framleis ukjent.

 • FØLGDE OPP BRANNKRAV:

  Huseigaren av Verksgata 31, Odd-Sven Kristoffersen, følgde opp pålegget han fekk frå brannvesenet i 2012, skriv Stavanger Aftenblad. Onsdag blei bygarden øydelagt i brann, og det blei meldt om at eigaren hadde fått eit pålegg frå brannvesenet etter ein umeld inspeksjon i 2012. Dokument frå brannvesenet syner at Kristoffersen ordna opp i branntryggleiken etter inspeksjonen.

 • UNDERSØKER BRANN OVER HELGEN:

  Teknikere venter til over helga med å undersøke brannen i Verksgata i Stavanger sentrum. Det opplyser politiet. Brannen begynte på onsdag ettermiddag, og ble slukket tidlig torsdag morgen. Politiet har gjennomført vitneavhør i forbindelse med brannen, men kan ikke si noe om årsak til brannen før stedet er undersøkt av teknikere på mandag.