Hopp til innhold

Utelukker ikke at moskébrann ble påsatt

Natt til fredag brant det i et moskébygg i Egersund. Imam Moktar Idris Baraka sier at det er en trist dag for det muslimske miljøet i byen.

Moskébrann i Egersund

Nå er brannen i Spinnerigaten under kontroll.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

– Krimteknikere skal gjennomføre en åstedsundersøkelse på stedet. Vi håper arbeidet vil gi svar på om brannen var påsatt eller ikke, sier politifaglig etterforskningsleder Arne Sindre Gilje.

Politiet kan ikke utelukke at det brannen, som kom fra to ulike steder i bygget, er tent på med vilje.

Foreløpig er ingen mistenkt i saken. Politiet har gjennomført flere vitneavhør, blant annet av vitner og personer i tilknytning til bygget.

– Foreløpig kan vi ikke si noe om årsak til brannen, sier Gilje.

Skulle etablere ny moské

Det muslimske miljøet i Egersund hadde nylig pussa opp inne i det gamle Evangeliehuset. De skulle bruke bygget som moské.

Imam Moktar Idris Baraka

Imam Moktar Idris Baraka i Egersund.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Nå har hele bygget fått store skader i en brann.

– Det er veldig trist. Nå spør vi oss hva vi skal gjøre framover, og hvem som har gjort dette, sier imam Moktar Idris Baraka.

Naboer ble evakuert

Rett over midnatt kom meldingen om brann i Spinnerigaten i Egersund. Det var Dalane Tidende som først meldte at brannen var i moskeen som er under etablering i byen.

Nabobygg ble evakuert i natt. Etter en time var brannen under kontroll og evakuerte naboer kunne flytte hjem. Politiet har startet etterforskning på brannstedet.

Begynte å brenne på ny

I morgentimene begynte det å brenne igjen i bygget. Klokka 06.15 fikk politiet beskjed fra brannvesenet om at det brant på loftet.

Moskébrann i Egersund

Bygget har fått store skader i brannen. Årsaken er foreløpig ukjent.

Foto: Torkel A. Schibevaag / NRK

– Våre undersøkelser vil vise om det er en brann som har blusset opp igjen, eller om det er to forskjellige arnesteder.

Da bygget begynte å brenne på ny, ble igjen de nærmeste byggene evakuert. Litt før klokka 08 fredag morgen meldte politiet at brannvesenet hadde kontroll på brannen.

Rundt 20 personer fra brannvesenet var i sving for å slokke brannen.