NRK Meny
Normal

Brann i enebolig i Stavanger slukket

Brannen i en enebolig i Stavanger natt til mandag er slukket. En person er registrert på adressen, men eierne var sannsynligvis i utlandet, ifølge politiet.

Brann enebolig Sola

Et hus blei helt utbrent i Stavanger natt til mandag.

Foto: Ronny Hjertås

Huset i Nesbuveien i Stavanger, på grensa til Sola, sto i full fyr da nødetaten kom til stedet. Politiet fikk melding om brannen ved 2.30-tiden.

– Vi har ikke gjort rede for vedkommende ennå, og det er for varmt og for mye ild til at røykdykkere kan gå inn og undersøke huset, sier operasjonsleder Jøran Solheim i Sør-Vest politidistrikt til NTB litt før klokken 3.

Ingen funn

En drøy time senere forteller han at brannvesenet har fått søkt gjennom huset, som han beskriver som helt utbrent, uten å gjøre noen funn.

Klokken 5 opplyser politiet og brannvesenet at brannen er slukket, men at etterslukking vil pågå fram til rundt klokken 10 mandag formiddag.

– Vi jobber fremdeles med å få tak i eierne og finne ut om det var noen som hadde tilhold der, sier Solheim og legger til at det skal gjøres ytterligere undersøkelser på dagtid.

Ukjent årsak

Det var vindstille og ingen umiddelbar fare for spredning eller behov for evakuering i forbindelse med brannen.

Politiet vet mandag morgen ikke hva som utløste brannen. Saken ligger nå hos Stavanger politistasjon.

– Vi vet foreløpig ikke hva som har skjedd, men ingen kommer til å flytte tilbake hit med det aller første. Boligen er utbrent og det er ikke mye å flytte tilbake til, sier operasjonsleder Kurt Løklingholm i Sør-Vest politidistrikt til NTB.

Litt før klokka 9 mandag opplyser politiet til NRK at huset blei overtatt av nye eiere før påske.

– Eierne er sannsynligvis i utlandet, noe som betyr at huset sannsynligvis var tomt. Men vi er ikke hundre prosent sikre, opplyser operasjonsleder Løklingholm.