Bondeblokade ved Asko på Ålgård
Foto: Alexander Hagenes / NRK

Bondeaksjoner i Rogaland

Oppsummert

Både landbruksdepartementet og jordbruksorganisasjonene bekreftet tirsdag 16. mai brudd i årets jordbruksforhandlinger. Forhandlingene mellom partene har pågått siden tirsdag 5. mai og var på overtid siden 15. mai.

 • Aksjonerte i Haugesund

  Bondelagene i Nord-Rogaland demonstrerte i formiddag foran rådhuset i Haugesund. De mener statens tilbud går hardt utover jordbruket i Rogaland. Demonstrasjonen er en oppvarming til det store bondetoget som skal gå i Oslo i morgen.

  Bønder aksjonerte i Haugesund
  Foto: Tor Andre Johannessen
 • Bondelaget avslutter aksjon kl. 09

  Norges Bondelag har besluttet å stanse alle protestaksjonene mot landbruksoppgjøret fredag klokken 09.00. Det opplyser kommunikasjonssjef Lise Boeck Jakobsen til NRK. Aksjonene startet klokken 06.00.

 • Håper politiet ikke griper inn

  Aksjonerende bønder blokkerer utkjøringen til Asko på Skurve ved Ålgård. Politi har stanset aksjoner andre steder i landet. – Jeg håper ikke det skjer her, men aksjonen er ulovlig, så det kan skje, sier Kjell Andreas Heskjestad i Rogaland Bondelag.

  Bondeaksjon
  Foto: Alexander Hagenes / NRK
 • Blokkerer vareutkjøring

  Tre matvarekjeder i Rogaland er rammet av bøndenes aksjon i protest mot statens tilbud i landbruksoppgjøret. Varelagrene til Coop på Mariero (bilde), Rema 1000 på Forus og Asko på Skurve ved Ålgård er blokkert av traktorer.

  Ulovlig blokade av Rema 1000 sitt varemottak på Forus
Ulovlig blokade av Rema 1000 sitt varemottak på Forus
Bondelaget og Landbruks- og matdepartementet holder pressekonferanse kl 1600.