Bollestad om Kleppa: – Jeg har nesten lyst å si at utspillet hennes er lite kristelig

Gjesdal-ordføreren blir «øvegidde» over at Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) mener at kristne ikke bør stemme KrF.

- Kristne bør ikkje stemma KrF sa Magnhild Meltveit Kleppa frå Senterpartiet i dag. Ho meiner ein stemme til KrF er det same som ein stemme til Frp, kor dei kristne verdiane ikkje blir ivaretatt. Dette har fått Olaug Bollestad og andre i KrF til å reagera i dag.

Se video: En stemme til KrF kan bli en stemme til Frp, mener Magnhild Meltveit Kleppa (Sp). KrF-listetopp i Rogaland, Olaug Bollestad (t.h.), mener partiet hennes har utfordringer med å møte begge sider av norsk politikk, alt etter hvilke saker det er snakk om.

– Det er trist at vi begynner på det nivået. Vi skal heller argumentere for sakene og ikke skremme med å si at kristne folk ikke skal stemme på KrF. Det er lavt nivå, sier førstekandidat til Stortinget for KrF i Rogaland, Olaug Bollestad.

– Vettet er heldigvis jevnt fordelt, også blant kristne folk.

Bollestad, som også er ordfører i Gjesdal, bruker det rogalandske uttrykket «øvegidde» når hun skal beskrive hva hun tenker om Magnhild Meltveit Kleppas utspill om at kristne ikke bør stemme KrF.

– Utfordringer begge veier

I Politisk kvarter på NRK P2 pekte Kleppa på saker hvor KrF står langt unna høyresiden i norsk politikk, og spesielt Fremskrittspartiet. Det svarer Bollestad slik på:

– Vi har mange utfordringer i en blå regjering, men vi har jammen hatt utfordringer med den rødgrønne også. Tidlig ultralyd og utsendelsen av Neda fra Sandnes, nevner Gjesdal-ordføreren.

– For meg handler dette om hvilket grunnleggende menneskesyn som ligger i bunnen for politikken. Det er viktig for KrF, enten vi skal gå inn i en blå regjering, støtte en blå regjering eller gå inn i en rødgrønn regjering.

– Jo flere stemmer, jo større påvirkning

– Det som er viktig for oss, er at KrF selv står for noen kristne verdier som vi ønsker å påvirke politikken med. Jo større KrF er, jo større påvirkning har vi, enten regjeringen er blå eller rødgrønn, sier Bollestad.

En stemme til KrF er aldeles ikke en stemme til Frp, mener KrF-toppen i Rogaland.

– En stemme til KrF er en stemme til et større KrF, og mer påvirkning. Jeg har nesten lyst til å si at utspillet er lite kristelig.