Prisveksten har stanset

Boligprisene er uendret den siste måneden. – Selgerne tar seg en pause frem mot jul, sier leder i Rogaland Eiendomsmeglerforening.

Boligprovisjon
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Det har praktisk talt ikke vært bevegelse i prisene på boliger i Rogaland den siste måneden.

Oversikten fra Norges Eiendomsmeglerforbund viser at det har vært en nedgang i prisene på eneboliger på én prosent i fylket, utenom Stavanger. Prisene på leiligheter og delte boliger har ikke endret seg fra oktober til november.

– Det er normalt med en pause frem mot jul. Selgerne har andre ting å tenke på, og kjøperne venter til over nyttår, sier Rune Bertelsen, leder i Rogaland Eiendomsmeglerforening.

Utflatning i 2012

På landsbasis falt boligprisene med 0,2 prosent fra oktober til november. 2011 ser ut til å bli et rekordår i Rogaland, og Bertelsen tror prisene vil flate ut neste år.

– Vi vil nok få en mer forsiktig prisstigning enn i 2011, men jeg tror vi kan få en stigning i januar, februar og mars, sier han.

Han peker på flere årsaker til prisene ikke vil stige like drastisk som i år.

– Rentenivået og usikkerheten i Europa spiller inn. I vår region handler det også mye om utbyggingen vil tilfredsstille etterspørselen, og det ser ut til at utbyggere og politikere er på offensiven fremover, sier Bertelsen.