Hopp til innhold

Måtte kutte tog-strøm for å slokke brann

Både Strandgata og Jærbanen blei stengt da det begynte å brenne i en bolig i Strandgata i Sandnes torsdag morgen. Ingen er skadd, men huset har fått store skader.

VIDEO: Røyken fra brannen var kraftig, og kunne sees fra lang avstand.

SISTE: Litt før klokka 10 opplyste politiet at alle beboerne var gjort rede for. Ingen er alvorlig skadd i brannen. Togtrafikken mellom Sandnes og Stavanger er i gang igjen.

Den første meldinga om boligbrannen i Strandgata i Sandnes kom like før klokka 07.30. I tillegg til politiet rykka store ressurser fra brannvesenet ut sammen med flere ambulanser.

Brann i Strandgata i Sandnes

Boligen ligger i trehusbebyggelsen i Strandgata nord i Sandnes sentrum, og naboene blei evakuert.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Like etter meldte politiet at det var full fyr i boligen. Strandgata, som går gjennom Sandnes sentrum, blei helt stengt for trafikk. I tillegg blei all togtrafikk midlertidig stansa, fordi huset ligger like ved jernbanen.

Huset ligger i et område med trehusbebyggelse. Huset er på tre etasjer, og leies ut til flere leietakere. Til sammen fem personer bor i huset. Like før klokka 08 meldte politiet at to nabohus er evakuert, og at det ennå var uklart om det var folk inne i den brennende boligen.

Øyvind Sveinsvoll, innsatsleder

Øyvind Sveinsvoll, innsatsleder.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Alle fem beboere i sikkerhet

– Vi har snakka med beboer i første etasje. Vedkommende var hjemme, og har kommet seg ut, sier innsatsleder Øyvind Sveinsvoll ved 08.15-tida.

Andre beboere hadde allerede reist på jobb da brannen starta. Ingen av dem blei alvorlig skadd, ifølge Sør-Vest politidistrikt, men én er sendt til legevakt for sjekk. Den siste leietakeren fikk politiet informasjon om at var i sikkerhet litt før klokka 10.

Kunne ikke spyle vann på høyspenten

Husets plassering like ved jernbanen skapte utfordrende slokkeforhold for brannvesenet.

– Huset ligger så nær høyspenten at vi ikke kunne begynne slukking før strømmen var tatt, sier Sveinsvoll.

Ved 10-tida var brannvesenet fortsatt på stedet og dreiv etterslokking. Jernbanen blei åpna igjen like etter.

Alle beboerne skal avhøres, og huset skal undersøkes av kriminalteknikere.

Strandgata