Bocuse d’Or er et uoffisielt VM i fransk kokkekunst som blir arrangert i Lyon i Frankrike. Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse. Norge har vunnet fem gull, tre sølv og fire bronser, og er dermed landet med flest medaljer.
Det norske kokkelaget leia av Håvard Werkland tok bronse i den europeiske kokkekonkurransen Bocuse d'Or Europa, og er dermed vidare til «kokke-VM» i Lyon neste år.
Konkurransen gjekk av stabelen i Trondheim denne veka. Sverige fekk sølv, og Danmark gjekk av med sigeren.
6,5 millioner til kokkemesterskapet Bocuse d’Or i Trondheim
Regjeringen gir 6,5 millioner kroner til europamesterskapet i kokkekunst, Bocuse d’Or, som skal arrangeres i Trondheim i 2024.
4,5 millioner kommer fra Landbruks- og matdepartementet og 2 millioner fra Nærings- og fiskeridepartementet.
– At Norge og Trondheim er valgt som vertskap for verdens mest prestisjefulle kokkekonkurranse er en stor ære. Midlene fra departementene gir oss større muskler til å gjennomføre dette internasjonale arrangementet, som viser frem norsk matkultur og førsteklasses, lokale råvarer.
Det sier May Britt Hansen, prosjektleder for Bocuse d’Or-arrangementet i Trondheim.
Mesterskapet arrangeres i Trondheim Spektrum 19.–20. mars 2024. De ti beste kandidatene i denne konkurransen går videre til verdensfinalen i Lyon i 2025
Kjemper om å bli Norges neste Bocuse d’Or-finalist
Runa Kvendseth, som jobber på Söl i Stavanger og Aron Espeland fra Bryne er blant de fem finalistene i den nasjonale konkurransen Årets kokk, skriver arrangørene i en pressemelding.
Konkurransen er det nasjonale uttaket for den prestisjefulle kokkekonkurransen Bocuse d'Or.
Årets kokk arrangeres i Stavanger konserthus den 18. september.
Stavanger blir vertsby for Årets kokk, den norske kvalifiseringskonkurransen for Bocuse d’Or Europe 2024. Konkurransen finner sted i Stavanger Konserthus 18. september 2023. Samme dag arrangeres også Årets unge kokk 2023, en rekrutteringskonkurranse for Årets kokk.