Christian André Pettersen - Bocuse
Foto: Tom Haga

Bocuse d'Or 2019

Oppsummert

Bocuse d’Or er et uoffisielt VM i fransk kokkekunst som blir arrangert i Lyon i Frankrike annakvart år. Frå før har Noreg fem gull, tre sølv og to bronse. Christian André Pettersen leiar laget frå Noreg i 2019.

  • – Det er heilt forferdeleg

    Eyvind Hellstrøm om korleis det er å delta i Bocuse d'Or. Akkurat nå følger han spent med på Christian André Pettersen frå Sandnes.

  • Sjømat og kalv på alle

    Alle deltakarane i Bocuse d'Or må bruke sjømat og kalv. Noreg og Christian André Pettersen har vald kalvebrissel, kamskjel, østers, hjarteskjel og blåskjel. Fordi han er frå Bodø har han med seg trøffeltang, og purrestokk fordi han jobbar på Jæren.

    Christian André Pettersen i Bocuse d'Or i Lyon 2019
    Foto: Ole Andreas Bø / NRK
  • Sjå direkte frå Bocuse d'Or

    Kokkekonkurransen Bocuse d'Or har nå starta i Lyon i Frankrike. Christer André Pettersen, til dagleg kjøkensjef på Mondo i Sandnes, er blant favorittane.

    Kjemper om å bli verdensmester i kokkekunst.
  • Kan bli verdsmeister i kokkekunst

    I dag startar kokkekonkuransen Bocuse d'Or i Frankrike, og Noreg er blant favorittane. Arrangementet blir sett på som eit uoffisielt kokke-VM. Christian André Pettersen har trent i over 3000 timer, og jobbar på Mondo i Sandnes.

    Kjemper om å bli verdensmester i kokkekunst.
Kjemper om å bli verdensmester i kokkekunst.