NRK Meny
Normal

Bo Andersen må stå over to kamper

Den 16. mai gikk Bo Andersen inn i duellen med Odds Herolind Shala med knottene først. Det fikk konsekvenser.

Bo Andersen og Herolind Shala

Sandnes-keeper Bo Andersen og Herolind Shala på bakken etter et sammenstøt under eliteseriekampen i fotball mellom Odd Grenland og Sandnes Ulf.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

- Vi har vurdert det til å være et alvorlig brudd på spillereglene, fordi Andersen utsetter motstanderen for fare, sier nestleder i disiplinærutvalget, Eirik Lindstrøm, til adressa.no.

Den 16. mai besøkte Sandnes Ulf Odd i Skien. Kampen endte 2-2, og det var en situasjon like før slutt som fikk hele oppmerksomheten etter endt kamp. På overtid var Sandnes-keeper Bo Andersen farlig ute med strakt bein og traff Odds Herolind Shala. Begge ble liggende, og mange ventet på at dommeren skulle blåse straffe, noe han ikke gjorde.

Dommeren: – Det var rødt kort

Episoden ble evaluert av sanksjonsutvalget i fotballforbundet, som i dag avgjorde at Sandnes-keeper får to kampers karantene.

Dommer Espen Berntsen dømte ikke på situasjonen, men reagerte da han så den igjen etter kampen.

– Odd skulle hatt straffespark, og Sandnes Ulfs keeper Bo Andersen skulle hatt rødt kort. Jeg var dekket av en Odd-spiller og så ikke at Ulf-keeperen gikk opp i ansiktshøyde med knottene mot Odd-spiller Herolind Shala. Det var stygt, og det var rødt kort, sa han til NRK.

Bo Andersen: – Ikke hensikten

Bo Andersen har beklaget hendelsen.

– Det var ikke hensikten i det hele tatt å ha foten i den høyden, og treffe han slik jeg gjorde. Det var et uhell. Det er ikke slik jeg står i mål. Jeg hadde ingen intensjon om å skade noen, har aldri hatt det, og kommer aldri til å ha det. Det får han stå for selv, sa han til NRK.