Hopp til innhold

Brukte lang tid på å tenke seg om

Eldar Sætre brukte en lang juleferie på å tenke på tilbudet om konsernsjefstillingen. Nå trer han inn i en jobb med 7,7 millioner kroner i årslønn.

Eldar Sætre

Eldar Sætre sa først at han ikke ønsket å bli konsernsjef permanent, men har nå endret mening.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Eldar Sætre var styrets førstevalg, sier styreleder Svein Rennemo om valget av ny konsernsjef.

Det har siden Helge Lunds avgang i høst, vært uklart hvem som kom til å ta over sjefsstillingen, og Sætre som til nå har vært konstituert i stillingen, sa tidligere at han ikke ønsket jobben.

Skiftet mening

Men det spørs om ikke de siste månedene i stillingen har gitt mersmak for Sætre.

Eldar Sætre, Helge Lund og Eivind Reiten

Eldar Sætre (til venstre) i samtale med daværende statoilsjef Helge Lund, og daværende hydrosjef Eivind Reiten da de to selskapene snakket om fusjon.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

– Da jeg kom inn i jobben, opplevde jeg hvor mye glede, inspirasjon og energi stillingen gir. Jeg trives med utfordringene, og ser frem til å jobbe videre med et enda lengre tidsperspektiv, sier Sætre.

Styreleder Rennemo er svært fornøyd med at Sætre skiftet mening, og at de nå har funnet en intern kandidat til jobben. Det var lenge spekulasjoner om andre norske toppnavn, og noen utenlandske.

Millionlønn

– Eldar utmerker seg med lang erfaring evnen til å skape endring som er nødvendig i en slik tid. At den beste kandidaten kom fra egne rekker er ekstra gledelig, sier Rennemo.

Sætre har vært i konsernledelsen siden 2003, og har siden oktober vært konstituert konsernsjef. Han var sentral i børsnoteringen av Statoil.

Sætre får en årslønn på 7,7 millioner kroner, det er en god del mindre enn det Helge Lund hadde. Han fikk i 2013 en lønn på rett under 14 millioner kroner totalt.

Fornøyd fagforening

– Vi er fornøyde med valget av Eldar Sætre. Han er en solid kar, og vi ser frem til å samarbeide med ham om veien videre for Statoil, sier konserntillitsvalgt Bjørn Asle Teige.

Fagforeningene har vært veldig aktive i perioden etter at Lund takket for seg. Og ulike ønsker og krav, om blant annet erfaring, tilstedeværelse og kjennskap til norsk arbeidskultur har stått høy på agendaen. Det er Teige sikker på at de nå har fått.

– Slik som situasjonen er nå, med vanskelige forhold og lav oljepris, trenger vi en solid kar med lang erfaring. Basert på det, og et godt lynne fra Vestlandet, er han et veldig godt valg, sier Teige.

Han mener Sætre har egenskapen til å holde hodet kaldt i tida fremover.

– Han mister ikke hodet selv om det blåser litt ute, sier Teige.

Flere nyheter fra Rogaland