NRK Meny
Normal

Blir motivert av turbulensen i Senterpartiet

Stortingsrepresentant Geir Pollestad trives i stormen, men gleder seg også til den er over. Nestlederkandidaten vil jobbe for at Slagsvold Vedum blir hans nye partileder.

Geir Pollestad

Geir Pollestad (Sp) er lansert som kandidat til nestledervervet i Senterpartiet. I dag er han stortingsrepresentant og bor på Bryne.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Senterpartiet holder nå sentralstyremøte for å avgjøre veien videre etter at partileder Liv Signe Navarsete i helgen varslet at hun ville trekke seg. I morges uttalte også nestleder Ola Borten Moe at han stiller sin plass til disposisjon.

– Når det har blitt slik det er blitt, er det naturlig at vi velger en ny ledelse i partiet. Jeg mener at Trygve Slagsvold Vedum er den beste til å lede Senterpartiet videre og går ut ifra at det er den retningen det går, sier Geir Pollestad.

– Oppmerksomhet i overkant

Liv Signe Navarsete forlater Senterkonferansen

Lørdag varsket Liv Signe Navarsete at hun vil trekke seg som Sp-leder.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

Stortingsrepresentanten fra Bryne vil jobbe for at det er Slagsvold Vedum som blir partileder. Nå ser han frem til at situasjonen i partiet blir avklart.

– Vi må bruke energien vår på å jobbe med de politiske sakene. Nå er det straks bare rutiner som gjenstår, og jeg tror ikke vi må vente til det ekstraordinære landsmøtet før det igjen blir fokus på politikken, sier Pollestad.

Slagordet hans har en stund vært «Aldri en kjedelig dag i Senterpartiet!»

– Det har vi innfridd i det siste. For min egen del blir jeg faktisk mer motivert til å jobbe med politikk når det blåser rundt partiet, men den oppmerksomheten vi har hatt i det siste har vært i overkant og med helt feil fokus, sier Pollestad.

Taus om nestledervervet

Senterpartiet

Trygve Slagsvold Vedum kan bli ny partileder. Både Navarsete og Borten Moe er nå trolig på vei ut.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Geir Pollestad er nå medlem av Stortingets Energi- og miljøkomité etter en periode som statssekretær i Samferdselsdepartementet. I debatten rundt lederstriden har han blitt lansert som nestlederkandidat, blant annet av leder i Rogaland senterparti Bjarne Undheim.

– Det er hyggelig å bli nevnt. Valgkomiteen skal gjøre sin jobb og jeg får ta stilling til det hvis et slikt spørsmål skulle dukke opp, sier Pollestad.

Han er også taus om hva han hadde svart dersom han fikk spørsmålet i dag.

– Det er en stor beslutning. Jeg er stortingsrepresentant og bor på Bryne. Det er en krevende hverdag å få til å gå opp. Nestledervervet i Senterpartiet er en stor jobb, så jeg vil ikke svare på hva jeg ville ha svart i dag, sier han.