Bli med på «Hele Rogaland rydder» 2. mai!

For tredje år på rad arrangerer NRK ryddedugnad for hele fylket. Nok en gang er mottoet: Ingen kan ta alt, men alle kan ta litt.

NRKs reporter i Haugesund, Thomas Halleland, satte av litt ekstra tid for å plukke søppel på vei til jobb. Det holdt ikke.

NRKs reporter i Haugesund, Thomas Halleland, satte av litt ekstra tid for å plukke søppel på vei til jobb. Det holdt ikke.

– Dette er en av de viktigste dugnadene du kan delta på i år.

Det sier distriktsredaktør i NRK Rogaland, Ragnar Christensen. I 2017 startet ryddedugnaden med initiativtaker, og NRK-reporter, Johan Mihle Laugaland, som blant annet ryddet på vei til jobb. I slutten av april resulterte dette i en ryddedugnad i hele Rogaland med flere tusen deltakere. I 2018 ble ryddingen virkelig satt på dagsorden med blant annet «Hele Norge rydder» og dokumentarserien «Planet Plast». I fjor deltok anslagsvis 12.000 rogalendinger i NRK sin dugnad.

– Oppslutningen har vært svært bra. Det er inspirerende å se voksne og barn ta i et tak for miljøet, sier Christensen.

Severin Løwø Nåden og Endre Egeland fra 6A på Buøy skole, fant en symaskin som var dumpet i sjøen.

I fjor fant Severin Løwø Nåden og Endre Egeland fra 6A på Buøy skole en symaskin som var dumpet i sjøen.

Foto: Buøy skole

Forsvinner ikke

Selv om ryddedugnaden har engasjert tusenvis de siste to årene, har problemet med søppel og plast i naturen langt ifra forsvunnet.

Se bare hvordan det gikk da NRKs reporter i Haugesund, Thomas Halleland, skulle bruke noen minutter på å plukke søppel langs ruta på vei til jobb øverst i artikkelen.

Initiativtaker Johan Mihle Laugaland er i alle fall klar nok en gang.

– Selv om en dag som dette ikke løser alle verdens miljøproblemer, så er det godt å få gjøre en innsats. Jeg synes det er kjekt at NRK Rogaland sørger for at det 2. mai blir store og små aksjoner rundt omkring i Rogaland, sier han.

– Hva er målet ditt?

– Det er stas om det blir arrangert dugnader i alle kommunene i fylket. Og om ryddegjengen består av folk fra 0 til 100 år.

Alle kan bidra. Hele Norge rydder torsdag 3. mai.

Se hvordan Johan Mihle Laugaland tok initiativet til ryddedugnaden.

Hold av datoen

Og derfor ber NRK Rogaland skoler, barnehager, idrettslag, korps, speidere, politiske partier, borettslag, kommuner, næringslivet og ikke minst enkeltpersoner være med på dugnaden torsdag 2. mai.

Aksjonen blir dekket på radio, TV og nett gjennom dagen.

Mer informasjon om ryddedugnaden finnes på Facebook. Der ligger det også lenke til påmelding.

Årets aksjon skjer samtidig som Hold Norge Rent arrangerer sin nasjonale strandryddeuke, så dersom du ønsker å rydde på en strand, langs elver eller rundt vann, oppfordrer NRK Rogaland folk i tillegg til å registrere seg her. Det er ikke nødvending å registrere seg for å være med, men ved å registrere seg viser folk NRK Rogaland hvor og når de rydder.

NRK Rogaland ønsker også å få tilsendt bilder av folk som rydder. De kan merkes med #nrkrogaland og #nrkplast.

– Som det eneste fylkesdekkende mediehuset har NRK Rogaland en unik mulighet til å samle alle rogalendinger til felles innsats, sier distriktsredaktør Ragnar Christensen.

Slik gikk det da hele Norge gjorde en innsats i fjor.

Slik gikk det i fjor.