NRK Meny
Normal

Returnerer til Stavanger til tross for dårlig førsteinntrykk

Forrige torsdag ble Costa Fortunas avreise fra Stavanger forsinket med seks timer på grunn av losstreiken. Cruiseskipet har likevel ikke latt seg skremme.

Vågen Stavanger

Hver sommer ankommer flere cruiseskip Stavanger sentrum. I morgen blir en av de travleste dagene denne sesongen.

Foto: John Gunnar Skien / NRK

I morgen blir en av årets travleste cruisedager. Fire kaier tas i bruk når like mange skip og trolig ca. 8000 cruisegjester inntar Stavanger.

– Det vil vise godt igjen i regionen at Stavanger er blitt en stor cruiseby, sier Cruisesjef i Stavanger kommune, Anders Bang-Andersen.

Returnerer til Stavanger

«Costa Fortuna» kommer torsdag til Vågen for andre gang i sin første sesong i Stavanger. Skipet og mannskapets første møte med oljebyen var forrige torsdag. Da ble avreisen seks timer forsinket på grunn av losbåtførerstreiken, men likevel returnerer det 272 meter lange skipet med sine 3470 passasjerer.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Costa Fortuna

Costa Forutna.

I tillegg ankommer «Costa Luminosa» Strandkaien klokken åtte. Skipet er 294 meter langt og tar 2800 passasjerer.

Cruiseskipet «Empress» kommer til Skansekaien klokken åtte og går videre til København klokken seks, for å slippe passasjerer av der og ta imot nye til et nytt Norgescruise. Om få dager er hun tilbake igjen i motsatt retning.

Dekorert med SSO-musikere

«Seabourn Sojourn» legger til kai klokken åtte. Dette er et litt mindre cruiseskip som måler 198 meter langt og tar 450 gjester.

– På ett av dekkene på skipet utgjør fotografier av musikere fra Stavanger Symfoniorkester en del av utsmykkingen. Derfor er det litt fiffig at skipet denne gang legger til kai rett utenfor Konserthuset, sier Bang- Andersen.