Lunde Aarsheim blir talentutvikler i Viking

Viking-veteran Bjarte Lunde Aarsheim vender endelig tilbake til klubben i sitt hjerte.

Bjarte Andre Lunde Aarsheim

Bjarte Lunde Aarsheim i aksjon som assistenttrener i Sandnes Ulf i en kamp mot Molde i juli i 2014.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix

– Dette er stort for meg, det er klart det. Jeg jobbet selv hardt for å havne i Viking-troppen en gang, og jeg var jo der i mange, mange år, sier Bjarte Lunde Aarsheim til NRK.

Og nå er han tilbake. 41-åringen blir toppspillerutvikler på deltid i Viking. Bjarte Lunde Aarsheim spilte 425 kamper for Viking mellom 1994 og 2005 – bare fem spillere har flere kamper for de mørkeblå, ifølge klubbens hjemmeside.

Han forlater dermed trenerjobben i tredjedivisjonsklubben Brodd. Lunde Aarsheim har også tidligere vært spillende trener for Randaberg og assistenttrener i Sandnes Ulf.

I Viking skal han samarbeide med en annen Viking-veteran, Thomas Pereira, med å skape A-lagsspillere av unggutter som er 16 år og eldre.

– Jeg vet hva som kreves for å nå opp, og så har jeg jo fått en del trenererfaring siden jeg la opp, sier Lunde Aarsheim.

– Konkurrerer mot hele verden

Han legger ikke skjul på at mye har endret seg siden han selv prøvde lykken for over 20 år siden.

– Da jeg kom til Viking snakket de fleste Stavanger-dialekt. Ellers har økonomien og alt rundt blitt mye større. Som unggutt i Viking konkurrerer du i dag gjerne mot hele verden for en plass i stallen, sier Lunde Aarsheim.

Siden stillingen i Viking er deltid, vil 41-åringen fortsatt holde på sin jobb i Sandnes Sparebank.