Bjarne Berntsen er ny trener i Viking

For bare noen måneder siden var det utenkelig for ham å bli fotballtrener igjen.

Bjarne Berntsen ny Viking-trener

Bjarne Berntsen er Vikings nye trener. Han ble presentert på en pressekonferanse tirsdag morgen. Fra venstre: Morten Jensen, Bjarne Berntsen, keepertrener Kurt Heigre og Bjarte Lunde Aarsheim.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Viking har jaktet den de mener er rett mann i flere uker, og i dag ble den nye treneren presentert: Bjarne Berntsen (60) tar over klubben.

– Jeg har et sterkt forhold til Viking. For noen måneder siden var det utenkelig for meg å bli trener igjen, og jeg brukte en del tid på å vurdere det. Men så sa jeg ja til å bli vurdert, sier Berntsen.

– Vi sa tidlig at vi var på jakt etter erfaring. Det representerer Bjarne Berntsen i høyeste grad, sier daglig leder Eirik Henningsen i Viking.

Bjarne Berntsen er tidligere fotballspiller, blant annet for Viking, Han har også trent både Viking, Bryne og Figgjo. Han var administrerende direktør i Viking Fotball ASA fra 1999 til 2004.

– Skeptisk til fordelingen

Også NRKs ekspertkommentator Tom Nordlie trekker frem at Bjarne Berntsen har allsidig erfaring som både spiller og trener. Nordlie er derimot spent på hvordan Berntsen vil fungere som Viking-trener nå.

– Berntsen er en fotballmann fra topp til tå, men han har først og fremst mye administrativ erfaring. Slik jeg har forstått det, skal Berntsen ha ansvar for spillerlogistikk og være sportslig leder, mens assistenttrenerne skal være mest ute på treningsfeltet. En slik ordning er jeg skeptisk til, sier han.

Skeid-Strømsgodset.

Tom Nordlie er NRKs ekspertkommentator i fotball.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Nordlie har selv årelang erfaring som fotballtrener, også fra Viking. Han er redd Berntsen skal sitte for mye på kontoret og få for liten nærhet til spillerne.

– Berntsen har den teoretiske ballasten. Så blir det spennende å se om han har praktisk pedagogisk sans og formidlingsevne ute på feltet, sier han.

Kjenner på presset

Bjarte Lunde Aarsheim (42) og Morten Jensen (37) blir assistenttrenere i Viking.

– Det er bra med Bjarne på plass igjen, og spennende med Morten, sier Aarsheim.

– Dere er teamet som skal ta Viking tilbake i eliteserien?

– Det er i hvert fall naturlig. Det er bra at vi har det presset på oss, og vi skal gjøre alt for å komme oss tilbake i eliteserien, sier Aarsheim.

Bjarne Berntsen

Her ankommer Bjarne Berntsen pressekonferansen tirsdag morgen.

Foto: Torkel Schibevaag / NRK

Hadde flere navn på blokka

Andre navn som har dukket opp de siste ukene, er Erik Hamrén og Sandefjord-trener Lars Bohinen.

Briten Ian Burchnall var hovedtrener for Viking i forrige sesong, men fikk sparken i november. Da hadde klubben rykket ned til 1. divisjon, etter en sesong fylt av nedturer. Burchnall føyer seg dermed inn i rekken av trenere som har måttet gå i Viking.

Bjarne Berntsen har signert en kontrakt som løper ut 2019-sesongen.

Eirik Henningsen

Daglig leder Eirik Henningsen i Viking har vært opptatt av å finne en erfaren trener.

Foto: Torkel Schibevaag / NRK

Håper på stadion-løsning

I tillegg til nedrykk, er Viking i dype økonomiske problemer. En av høstens store saker har vært å finne en løsning knyttet til Viking stadion.

Etter flere runder med Stavanger kommune og Sparebank 1 SR-Bank, uttalte styreleder Stig Christiansen i Viking Fotball AS at han tror den krevende saken vil løse seg til det beste for klubben.

Stig H. Christiansen

Stig H. Christiansen er styreleder i Viking Fotball AS.

Foto: Mathias Oppedal / NRK