NRK Meny
Normal

– Jenta er helt knust

17-åringen som anmeldte Helge Solum-Larsen for voldtekt, vurderer nå om hun vil anke statsadvokatens avgjørelse om å henlegge saken.

Berit Johannessen

Berit Johannessen er bistandsadvokat for jenta som anmeldte Helge Solum-Larsen for voldtekt etter årsmøtet i Rogaland Venstre på Sand i februar.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

– Den sytten år gamle jenta er helt knust. Hun sier at hun har fortalt sannheten.

Det sier Berit Johannessen som er bistandsadvokat for jenta som anmeldte Helge Solum-Larsen for voldtekt etter årsmøtet i Rogaland Venstre på Sand i februar.

Hun sier at klienten hennes har det forferdelig tungt nå.

– Hun har fortalt sannheten fra dag en. Hun har fastholdt hele tiden det hun sa i februar. Hun mener helt klart at her er det en mann som har begått et alvorlig overgrep mot henne. Dette har resultert i at hele hennes ungdomstid nå har blitt ødelagt, sier Johannessen til NRK.

– Hun sitter med følelsen av at han kan slippe unna.

Den tidligere Venstre-politikere erkjente at han hadde hatt sex med jenta, men avviste at det var snakk om voldtekt.

Føler seg urettferdig behandlet

I dag hadde Johannessen og syttenåringen avtale om å møtes fordi de ventet beslutningen fra statsadvokat Harald Grønlien om hva som skulle skje med saken.

Meldingen om henleggelse kom som et sjokk.

– Jenta mener at hun er urettferdig behandlet av rettssystemet, sier Johannesen til NRK.

Vurderer anke

Bistandsadvokaten og jenta skal nå ta stilling til om statsadvokatens avgjørelse skal ankes. De har tre uker på seg for å bestemme dette.

– En anke kan bli en for stor belastning for jenta, sier advokaten hennes.

Berit Johannessen sier hun er overrasket over statsadvokaten beslutning.

– Jeg hadde forventet en tiltale slik som jeg har vurdert bevisene. Gjennom alle de åtte månedene har jeg blitt mer og mer overbevist om at dette må ende med en tiltale, sier hun.