NRK Meny
Normal

Birkedal på topp i Stavanger

Stavanger Frp stiller med en 26-åring som ordførerkandidat. Og han er klar for å kompromisse for å komme i styringsposisjon etter valget i 2007. 

Trond Birkedal
Foto: NRK

Stavanger Frp stiller med 26 år gamle Trond Birkedal som ordførerkandidat til neste års valg. Det er klart etter nominasjonsmøtet i går kveld.

Birkedal er klar for å kompromisse i viktige Frp-saker for å få i stand et flertallssamarbeid med andre parti.

- Vi er nødt til å gi og ta når vi skal gå inn i et samarbeid for å få mest mulig gjennomslag for vår politikk. Det er helt klart at vi er villige til å inngå kompromisser, sier Birkedal.

- Hvilke partier er de viktigste å samarbeide med?

- For oss er det naturlig å samarbeide med alle ikke-sosialistiske partier. De har vi mest til felles med. Det er de vi kan komme lettest til enighet med.

Nedstemt

På nominasjonsmøtet på Victoria hotell i går hadde Birkedal en utfordrer. Mikael Mikaelsen har vært aktiv i politikken siden Anders Lange styrte på 70-tallet. Og han mente ikke at Birkedal var den rette til å få partiet i posisjon i Stavanger etter valget.

-  Gang på gang "driter vi på draget" på siste oppløpsside når vi skal prøve å få til konstellasjoner med de potensielle samarbeidspartnerne våre, sier Mikaelsen.

Men Mikaelsen tapte altså 52-15 for Birkedal, som nå skal gjøre alt for å samarbeide med andre partier, slik at Frp kan få være med å styre i Stavanger etter valget. Selv om det blir med høyremannen Sevland som ordfører.

- Personlig har jeg et ryddig og greit forhold til Sevland, så jeg tror ikke det skal stå på personmotsetninger, sier Birkedal. 

Nye folk

Birkedal tar med seg nye folk som sykehjemstyrer Marit Amundsen og flygeledersjef  Tore Bernhard Kallevig inn i toppskiktet i Stavanger Frp.  Nykommeren Gro Elise Christiansen endte på andre plass på listen.

Hør reportasjen fra Frps nominasjonsmøte i Stavanger .