Hopp til innhold

Biene parkerte i treet til Arvid

Arvid Kvalbein fikk seg en summende overraskelse da han fant en hel biesverm i treet i hagen sin i Årsvollveien på Sandnes.

Biene parkerte i treet til Arvid

Den artige hendelsen ble nøye dokumentert av Arvid Kvalbein.

Foto: Arvid Kvalheim / privat

– Det var mor som ringte og fortalte om biene. Hun oppdaget det da hun skulle til posten. Da hørte hun en fæl summing, forklarer Arvid Kvalbein.

Summingen ble først tatt for å være naboens vannspreder, men da hun så aktiviteten i lufta forsto hun at biene hadde parkert i treet til sønnen.

– Det var tykt med bier på trestammen, sier Kvalbein, som også fikk være vitne til den underlige oppførselen til biene etter hvert.

Selv har han gjort noen enkle google søk, og konkludert med at det er den kalde sommeren som har ført til den pussige hendelsen.

Ringte birøkter

For å bli kvitt biene ringte han en birøkter for hjelp, men før birøkteren var på plass hadde biene forsvunnet av seg selv.

– Jeg ringte en birøkter fordi jeg har hørt at biene kan stå i lang tid og samle seg, men det ble jo ikke noe problem, sier Kvalbein, som ser på det hele som en artig opplevelse.

– De er jo ikke aggressive, og så lenge det finnes folk som kan ta seg av det var jeg ikke bekymret. Av og til får vi noen herlige naturopplevelser på landet, sier han muntert.