Normal

SMS-tjeneste skal finansiere skiløyper

Sirdalsferie sliter med å finansiere løypenettet i Sirdal, og håper nå at en sms-tjeneste vil få flere brukere til å bidra på spleiselaget.

Linn Skåre

Linn Skåre i Sirdalsferie håper at mobilbetaling vil skaffe inntekter til skiløypene.

Foto: Erik Waage

– Det er vanskelig for oss å nå ut til alle brukerne, både de som eier hytter og dagsturister, sier Linn Skåre, daglig leder i Sirdalsferie.

Skiløypene i Sirdal er populære både blant turister og sirdøler, men å finansiere vedlikeholdet av løypene har vist seg å være en utfordring.

Sirdal kommune krever at også brukerne av løypenettet skal betale for løypene, men Sirdalsferie, som administrerer løypekjøringen, har så langt fått inn langt lavere summer enn de trenger for å drifte løypene.

Betaler med mobilen

Dagspris for bruk av løypenett

Enkle tastetrykk er det som skal til for å betale for skituren i Sirdal.

Foto: Erik Waage

Nå innfører selskapet en SMS-tjeneste som skal gjøre det enklere for skiløperne å betale en egenandel når de bruker løypene. Ved å sende en SMS til Sirdalsferie betaler brukeren 50 kroner som en dagspris.

– Vi håper på å nå ut til de som ikke nødvendigvis bruker løypene hele året, men gjerne blir ei helg. Slik blir alle med på å betale gildet, sier Skåre.

For at skientusiastene i Sirdal kan gå på ski i år har Sirdalsferie forskuttert kostnadene. Pengesekken er derimot ikke stor nok til at firmaet kan gjenta det i årene som kommer.

Frykter dårlige løyper

– Vi må jobber for at folk kan være med på spleiselaget slik at vi kan få en forutsigbar finansiering av løypene, sier Skåre.

Hun frykter at utfallet kan bli langt dårligere tilbud i Sirdal dersom skiløperne ikke forstår alvoret i pengemangelen.

– I verste tilfelle blir det i hvert fall et veldig redusert løypenett, og det kan godt vare, avslutter hun.