Hopp til innhold

Vellykket berging – «Tide Carrier» på vei mot Gismarvik

Vinden har løyet, det har blitt lyst og slepearbeidet er i gang. Lasteskipet «Tide Carrier» som fikk motorstopp i går formiddag, har forlatt Feistein fyr.

Havarert skip utenfor Feistein fyr er nå fjernet

VIDEO: Lasteskipet «Tide Carrier» slepes vekk fra Feistein fyr. Foto: Kaj Hjertenes/NRK.

Kystverket startet slep av «Tide Carrier» fra Feistein fyr klokka 06 i morges. Skipet har ligget stabilt for egne anker gjennom natten, og to slepebåter har vært i beredskap. Nå er slepingen i gang. Målet var Åmøyfjorden, men det er endret til Gismarvik.

– Vi har endret destinasjon, og anslår ankomst om tre-fire timer, sier statslos Rolf Magne Hausken.

I 12-tiden onsdag meldte lasteskipet «Tide Carrier» om problemer ved Feistein fyr utenfor Jærkysten. Lasteskipet ligger om lag 100 meter fra land. Totalt var det 20 personer ombord på skipet. Seks av disse personene er nå fraktet i land på Sola.

– Det er gode værforhold, og det går etter planen. Nå har dette gått over fra å være en bergingsaksjon til et ordinært slep, sier Johan Marius Ly i Kystverket.

Beredskap mot forurensing

I hele natt har Kystverket hatt full beredskap mot oljeforurensning.

Johan Marius Ly

Johan Marius Ly i Kystverket.

Foto: Privat

– Til sammen tre kystvaktfartøy er i nærheten av skipet, og KV Bergen ligger helt ved havaristen, sier Johan Marius Ly i Kystverket. I tillegg er oljeverndepotstyrken ti Kystverket i Stavanger mobilisert, og utstyr er flyttet til stranden.

– Kystverkets depot i Kristiansand er også varslet, det samme er interkommunalt utvalg mot akutt forurensning i Rogaland, sier Ly.

Det er 17 personer ombord i «Tide Carrier». To av dem er loser fra Kystverke.

Lasteskipet «Tide Carrier» i trøbbel på Jæren

Lasteskipet ligger om lag 100 meter fra land.

Foto: Anders Fehn / NRK
Feistein fyr