Hopp til innhold

Ber Solvik-Olsen gripe inn mot bomring

Partiet Nei til mer bompenger i Stavanger ber samferdselsministeren stanse den nye bompengeringen på Nord-Jæren. De mener den lokale saksbehandlingen ikke har vært forsvarlig.

Frode Myrhol i Samferdselsdepartementet

Frode Myrhol i partiet Nei til mer bompenger i Stavanger leverte et åpent brev til samferdselsdepartementet.

Foto: privat

Partileder Frode Myrhol har selv vært i samferdselsdepartementet for å overlevere et åpent brev statsråden, departementet og alle politikerne på Stortinget.

– Saksbehandlingen i fylket og kommunene har ikke vært forsvarlig, sier Myrhol. Det har vært en konsekvensutredning av dette, og den var ikke klar før i slutten av oktober, mens kommunene var ferdige med sin saksbehandling i september, fortsetter Myrhol.

Etter dette, ble den nye bompengeringen på Nord-Jæren vedtatt i fylkestinget i desember 2014. Den skal endelig vedtas i Stortinget, og nå ligger det an til at den kan komme i drift fra 1. januar 2018. Foreløpig er høyeste sats per passering i rushtida, satt til 40 kroner.

–Det er snakk om såpass mye penger som folk her i regionen skal ut med, at dette må ha en forsvarlig saksbehandling. Vi kan ikke bare ta ting på hvordan vi føler det, vi må vite hva vi gjør, og vi må legge til rette for folk, slik at de ikke føler at bare betaler for noe uten at de får noe igjen for det, sier Myrhol.

Ketil Solvik-Olsen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen

Foto: Henrik Bøe / NRK

Samferdselsministeren avventer

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen vil foreløpig ikke ta i saken.
–Det er en vurdering de må gjøre lokalt, og det er det fortsatt tid til, sier Solvik-Olsen. Da er det viktig at lokalpolitikerne bruker tid på å få vedtak som er så gode som mulig, eller slik at det skaper minst mulig konflikt, sier Solvik-Olsen.

Men som samferdselsminister vil saken etter hvert komme på hans bord.

–Når vi får vedtakene fra lokalt, så vil vi håndtere den saken i tråd med stortingsflertallets politikk, men jeg tror alle vet at jeg som Frp-er ønsker bompenger dit pepperen gror, men jeg må forholde meg til et stortingsvedtak som har sagt at bompenger er en del av løsningen, så da skal jeg gjøre den minst mulig smertefull i hvert fall, sier Solvik-Olsen.

Men bompengemotstanderne har ikke tenkt å gi seg uansett.

–Det er også snakk om kanskje å prøve enkelte av de tingene i rettsapparatet, så siste ord er ikke sagt i denne saken her, tenker vi, sier Myrhol.