– Vi ble slått ned fordi vi leide hverandre

Kjæresteparet Benjamin Josdal og Christoffer Dahle Frøyland ble slått ned og sparket på av en stor gjeng. – De angrep oss på grunn av legningen vår, fastslår Josdal.

Kjærestepar slått ned på åpen gate

Benjamin Josdal og Christoffer Dahle Frøyland ble lettere skadet etter voldsepisoden i Stavanger natt til søndag. De avviser at hendelsen vil påvirke hvordan de oppfører seg offentlig.

Foto: Privat

– Det var veldig ubehagelig, sier Benjamin Josdal til NRK.

Episoden skjedde i halv ett-tiden natt til søndag på Domkirkeplassen i Stavanger. Kjæresteparet Benjamin Josdal og Christoffer Dahle Frøyland hadde vært på musikkfestivalen Mablis.

– Så kom en gjeng med menn som kommenterte at vi leide hverandre. Vi svarte dem, og plutselig ble de veldig provoserte tydeligvis, og begynte å slå og angripe oss, sier Josdal.

Han og Dahle Frøyland ble slått mange ganger i ansiktet, og sparket mens de lå nede. For Josdal endte volden med hjernerystelse, neseblod, hovent kinn og et bristet ribbein.

– De angrep oss på grunn av legningen vår, fastslår Josdal.

– Aldri opplevd lignende

Selv har han opplevd å få blikk og kommentarer, men aldri å bli utsatt for vold. Josdal er rystet etter hendelsen.

– Jeg har aldri opplevd noe lignende selv. Jeg bor i Oslo til vanlig. Rart å kunne leie hverandre der, men så kommer vi hit, og så skjer dette.

Politiet kom raskt til stedet. De to ble avhørt før de drog til legevakten for sjekk. Ifølge Josdal var det snakk om ni menn som snakket et østeuropeisk språk. Han og kjæresten skal anmelde saken.

– Jeg håper at de blir funnet.

– Arbeidet må styrkes

Da NRK var kontakt med Sør-Vest politidistrikt søndag kveld, hadde de så langt ikke opprettet sak på forholdet. Episoden er imidlertid loggført.

Daniel Bøhn Rayner i foreningen FRI mener innsatsen mot hatkriminalitet må styrkes.

– Dette er helt forferdelig. Kun fordi at du elsker den du elsker skal du aldri oppleve vold og trakassering på bakgrunn av det.

Bøhn Rayner og FRI mener at det bør bli satt av øremerka midler i politidistriktene mot hatkriminalitet.

Daniel Bøhn Rayner

Daniel Bøhn Rayner, sentralstyremedlem i foreningen FRI.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Jeg håper politiet tar dette på dypeste alvor. De må sende et signal om at det er trygt å gå ute i Stavanger, sier han.

Stor økning i hatkriminalitet

Politiet behandlet 549 anmeldelser av hatkriminalitet i fjor. Det er en økning på 17 prosent fra året før, ifølge en rapport fra Politidirektoratet.

– Det finnes flere i parforhold som ikke tør å vise det offentlig fordi de er redde for disse tingene. Slik skal det ikke være, sier Bøhn Rayner.

Benjamin Josdal avviser at episoden vil påvirke hvordan han og kjæresten oppfører seg offentlig.

– Jeg har rett til å være den jeg vil. De som er uenige gidder jeg ikke bry meg om, sier han.