Hopp til innhold

Beholdt pop-hatten på

Popmusiker og låtskriver Arne Hovda håpet at hatten skulle blåse av i fart. Det gjorde den ikke, men fort gikk det i tråbilen.

Musiker Arne Hovda tester formen i NRKs trøbil.

Musiker med Robbie Williams, Morten Abel og Trang Fødsel – og tråbilkjører i Top Pedal. Arne Hovda måtte skjære grimaser bak rattet.

Den bebrillede mannen som varmer opp med høye kneløft på NRK Rogalands parkeringsplass, har menget seg med den globale popeliten. Men slikt har ingenting å si i Top Pedal.

– Det viktigste er å være litt bedre enn midt på treet, sier Arne Hovda når han sitter klar i tråbilen.

– Du har popstjernebriller og popstjernehatt, så du har jo lagt lista på et visst nivå?

– Jeg håper at hatten flyr av fordi det går så fort, sier han.

Hovda har blant annet spilt med den britiske popstjernen Robbie Williams. I det siste har han gjort seg bemerket gjennom samarbeidet med den stavangerske stjernen Morten Abel.

Skjærer grimaser

Der går startskuddet! Hovda sliter litt med pedalene i starten, men får voldsom fart opp motbakken. Hatten forblir på hodet, men Hovda skjærer grimaser bak solbrillene i det han passerer mållinjen – musikeren kjører faktisk oppå gressplenen så fort går det

– Alt for å skape litt drama, bemerker Hovda.

Og dommen? Seks sekund dårligere enn den beste tiden, men nesten et halvt minutt bedre enn den dårligste tiden. Med andre ord: En del bedre enn midt på treet.