NRK Meny
Normal

Bedre informasjon om busstilbudet

De daglige køene i Stavanger-området skyldes at mange trafikanter ikke er klar over rutetilbudet til Forus i dag, det mener veimyndighetene.

Veimyndighetene er klar over at tilbudet må bedres og det må gjøres kjent blant bedriftene på Forus.  

- Kollektivtilbudet til Forus kan bli bedre. Det skal vi prøve å gjøre noe med. Samtidig er det nok mange som ikke er klar over tilbudet vi allerede har, sier samferdselssjef i Rogaland fylkeskommune, Gunnar Eiterjord.

 Han ønsker et bedre samarbeid med bedriftene på Forus for å utvikle et bedre rutetilbud enn dagens. Så langt har det vært greit å kjøre egen bil til Forus. 

- Men hvis de som jobber på Forus skal få en fornuftig reisetid i framtiden så er vi avhengig av å løse en stor andel av transporten på annet vis. Hvis ikke blir resultatet at vi får mye kø og kaos. Folk må bruke veldig lang tid på reisene sine. Det tror jeg ikke noen er tjent med., sier Eiterjord.

Fra Tasta til Forus

I Morgenlokalen i dag tok reporter Johan Mihle Laugaland bussen fra Tasta til Forus. Han brukte bare en halv time. Da han sto på bussholdeplassen trodde han det ville ta bort i mot en time. Her kan du følge ham på turen.

Klokken 07:15 Johan venter på bussen på Tasta
Klokken 07:28 tar Johan bussen fra sentrum
Klokken 07:43 er Johan framme på Forus